Броз на челу КП

Јосип Јошка Броз предао Министарству за државну управу и локалну самоуправу потписе за оснивање Комунистичке партије. Циљеви партије враћање достојанства народу и помирење у региону.

Иницијативни Одбор за оснивање Комунистичке партије, предвођeн Јосипом Јошком Брозом, предао је у Београду Министарству за државну управу и локалну самоуправу 12.000 потписа за оснивање те политичке странке.

Броз је, након предаје потписа, истакао да ће циљеви Комунистичке партије бити враћање достојанства народу, обнављање старог система вредности, социјално и економско повезивање са земљама бивше Југославије, као и могућа сарадња са Европском унијом.

Говорећи пред неколико десетина чланова и присталица КП-а, унук некадашњег доживотног председника СФРЈ Јосипа Броза Тита најавио је излазак партије на локалне и парламентарне изборе и неминовност сарадње са ЕУ.

"Ми смо били део Европске уније и раније, сарађиваћемо са сваким ко нам постави услове који одговарају нашем народу. Тренутно нам постављају неке услове који су безвезе. Зашто не инсистирају да уведемо прописе који уређују да је жена заштићена као мајка, већ неке друге који показују да им није ни стало да ми уђемо у ЕУ", рекао је Броз.

Предају потписа за регистрацију КП-а негодовањем су пропратили, како су себе представили, активисти СКОЈ-а, који су покличима "доле лажни комунисти" и "бандо буржујска" неколико пута прекидали Брозово обраћање медијима испред зграде Министарства.

Броз се осврнуо на њихово присуство истичући да има људи који се не слажу са формирањем нове партије и који ће, према његовим речима, временом схватити да Комунистичка партија ради у њихову корист.

"Стварање заједнице је пројекат који већ изводи Европска унија. Мора постојати нека асоцијација у региону, јер једни без других не можемо", истакао је Броз.

Комунистичка партија ће, како је најављено, бранити лик и дело Јосипа Броза Тита, као и тековине народноослободилачке борбе, и инсистирати на помирењу народа.

"Радићемо на томе да направимо неко помирење, свако може бити члан Партије, без обзира на вероисповест и националну опредељеност. Нема више живих ни партизана ни четника, дајте да помиримо народ и кренемо у борбу за бољи живот", закључио је Броз.

број коментара 77 Пошаљи коментар
(уторак, 11. јан 2011, 15:14) - dart zol [нерегистровани]

da

da i to sa prosirenim kapacitetom za sve koji to zasluzuju. Abrate ima ih mali milion

(уторак, 14. дец 2010, 16:48) - anonymous [нерегистровани]

Spavali u parku

Pa tacno je to da su neki mirno spavali u parku. "Drugovi" su gradili velike stanove za sebe, imali vile na moru i vikendice u planinama, pa nije bilo para za male radnicke stanove. Gde ce ljudi drugo, nego u park!

(уторак, 14. дец 2010, 16:37) - anonymous [нерегистровани]

Re: Drug Tito

Ima i te kako!!!! Ti i tvoji roditelji su dobili sve od komunista, a sta je s nama kojima je sve oduzeto od istih "drugova"?

(субота, 11. дец 2010, 09:20) - anonymous [нерегистровани]

@ Gospoda drugovi

Pa, eto, opet su se vratila gospoda i sad rade isto ono sto su radili i prije Tita i komunizma, "jahali" narod i trertili ih raznim dadzbinama! Sve se placa, da bi gospoda imala jos vise para, pa kad! Kad je to kapitalizam ima socijalno osjecanje? NIKAD! Radi dok ne obolis, a kad obolis mars sa posla! Tako PONOVO zive i rade tvoja gospoda! Samo da firma/fabrika/preduzece opstane, a radnici mogu na ulicu! Bas ste dobri,nemam rijeci!

(четвртак, 09. дец 2010, 22:12) - anonymous [нерегистровани]

Господа другови

А колико је људи морало да престане да буде господа да би ви живели као другови?

(среда, 08. дец 2010, 01:56) - anonymous [нерегистровани]

Neka vam je sa srecom

Sve naj bolje zelje.

(среда, 08. дец 2010, 01:55) - anonymous [нерегистровани]

Komunizam

Komunizam je dobra stvar al sta vredi kad je covek kvaran, covecanstvo nije spremno za Komunizam, vidimo sta su uradili od njega za vreme Tita, samo su trazili korist i nista vise.

(уторак, 07. дец 2010, 21:23) - anonymous [нерегистровани]

re.jasam za kralja

Mozdabi i ja bio samo kada bi prestolonaslednik znao govoriti kako treba srpski.

(уторак, 07. дец 2010, 21:04) - KomunistaBg [нерегистровани]

Drug Tito

Imam 50 g. Dok su bili na vlasti komunisti radio sam, imao dobru platu, besplatno zdravstvo, a i besplatno sam zavrsio fakultet. Zivim u stanu koji su moji roditelji dobili besplatno od komunista. Zar ima stvarno nekog ko je potiv toga? Za ne bi bilo dobro da je opet tako?

(уторак, 07. дец 2010, 14:51) - Nenad [нерегистровани]

SFRJ

Zivela Jugoslavija!! Ziveo TITO!!!

Hej Sloveni, jošte živi
duh naših dedova,
dok za narod srce bije
njihovih sinova.

Živi, živi duh slovenski
živećes vekov'ma
zalud preti ponor pakla
zalud vatra groma.

Nek se sada i nad nama
burom sve raznese
stena puca, dub se lama,
zemlja nek se trese.

Mi stojimo postojano
kano klisurine
proklet bio izdajica
svoje domovine.