Тужžилаšштво најавило кривични поступак због дестабилизације земље

Поводом навода који су изнети у јавност на рачун премијера Александра Вучића, српско Тужилаштво поручило је да ће, у сарадњи са другим државним органима, спречити дестабилизацију земље покретањем одговарајућег кривичног поступка.

Републички јавни тужилац Загорка Доловац рекла је да Више јавно тужилаштво у Београду проверава све наводе који су изнети у јавности на рачун премијера Александра Вучића.

Додала је да се проверава и основаност и истинитост кривичне пријаве коју је против премијера поднео Александар Корниц.

"Тужилаштво такође захтева да се утврди ко је и са каквим циљем ове информације изнео у јавност. Тужилаштво ће у складу са својим законским овлашћењима заштити уставни поредак и владавину права тако што ће брзо и ефикасно у сарадњи са другим државним органима спречити дестабилизацију земље покретањем одговарајућег кривичног поступка, о чему ће јавност бити благовремено обавештена", нагласила је Доловац.

Лист Курир је на насловној страни објавио да је премијер Вучић, са јошš неколико особа, пре двадесетак дана тражио од Корница да лажžно сведочи и лаžжно оптужžи власника Курира Александра Родића.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је премијер прошао полиграфско тестирање којим је потврђено да Вучић никада није срео Корница нити разговарао са њим. 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 29. нов 2015, 21:34) - anonymous [нерегистровани]

bravo

Tako treba! Mediji trebaju znati da se sloboda medija ne odnosi na lazi i ne istine...

(недеља, 29. нов 2015, 19:53) - Srbija,brale! [нерегистровани]

Gde je ovde neutralnost!?

I predsednik i ministri ne bi smeli da brane bilo koga,sve dok istrazni organi rade svoj posao!

(недеља, 29. нов 2015, 19:47) - anonymous [нерегистровани]

Логично питање

Зар Тужилаштво није морало реаговати након изјаве Вучићевића а не сада сасвим други случај доводити у везу са наводима уредника Информера?