Читај ми!

Вучић: Зна се ко је шта радио у Митровици

Српске службе имају све податке о томе ко стоји иза догађаја у Косовској Митровици за време избора у недељу, истакао вицепремијер Александар Вучић. Подаци су достављени свима који и треба да их имају, нагласио Вучић.

Први потпредседник Владе Александар Вучић изјавио је да српске службе имају све податке о томе ко стоји иза онога што се за време избора у недељу догодило у Косовској Митровици.

"Немам шта да кријем. Сви у свету знају ко је и шта радио у Косовској Митровици", рекао је Вучић и поручио да су "наше службе добро радиле и да имају све информације које су им потребне и да такве информације имају сви они који и треба да их имају".

Вучић је рекао новинарима да је изненађен да су поједине политичке партије неку врсту кривице за оно што се догађало у Митровици свалиле на своју земљу и државу.

Сматра се да је у политици све дозвољено и могуће је да се нешто ради и иза леђа јавности, рекао је Вучић и подвукао да су неки радили против своје државе и то потпуно јавно.

Вучић је подсетио да су проблеми током избора постојали само у једном месту и да постоји лоби чији је интерес да избори не успеју.

"И ми немамо проблем с тим да кажемо да постоји велики, широки лоби за бојкот избора. Ти људи бирају своју будућност. На њима је да донесу одлуку о својој будућности. Ми нити имамо шта да се љутимо на то, нити имамо било шта да кажемо. Ако они хоће да њихов градоначелник буде Агим Дева, њихов градоначелник ће бити Агим Дева", рекао је Вучић.

Истакао је да није било увреда, нити нервозе, нити тешких речи упућених политичким опонентима, као што јесте било с друге стране, али је и подсетио да у Грачаници није случајно рекао да нам је потребно "зрно мудрости, много више од зрна поноса".

Према његовим речима, на локалне изборе на Косову и Метохији - на територији јужно од Ибра изашло је 30.568 Срба, што је апсолутни рекорд, на досадашњим изборима није била толика излазност.

"Ми ћемо несумњиво формирати Заједницу српских општина, са сигурношћу могу да кажем да ће их бити девет, а да ли ће бити и десета, то је питање за народ који доле живи", закључио је Вучић.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(петак, 08. нов 2013, 18:15) - anonymous [нерегистровани]

@ ne izborima

Bas naprotiv! Sto se legitimitet tice,to nije istina. Srbi ce dobiti svoj legitimitet, gradolnacelnika itd,ako glasate. Bicete sami krivi ako dozvolite na severu da vam neko drugi preduzme vlast.Na zalost sporazum postoji,Vlada ga nije izmislila. Niti je Srbija izmislila ovu situcaju,neko drugi je uzeo sto mu je najvise trebalo. Budite pametni i Glasajte,bojkot znaci unazad i poraz!

(петак, 08. нов 2013, 12:14) - anonymous [нерегистровани]

Semit

A Gora?
Sta sa nama?

(петак, 08. нов 2013, 11:55) - Potomak [нерегистровани]

Ne izborima

Ne treba Srbi da izadju na izbore jer time daju legitimite Tacijevoj "drzavi" i on to upravo zeli, zajedno sa Zapadnim mentorima, SAD i EU. A neka kaze koje pravio nerede, mnogo cuti za nekoga koji toliko prica.

(петак, 08. нов 2013, 10:34) - stotka [нерегистровани]

slobodno obelodanite

Pa naravno da se zna, uvek se zna jer su to oni jedni te isti kojima smeta kako Vi radite. Znaju da radite posteno i ako sve osvojite gradove znaju da cete krenuti sa najozbiljnijim istrazivanjima do sada, ali pri tom ce oni biti najugrozeniji, e ti isti i smestaju incidente svuda redom, To je vec postalo providno, i pomalo dosadno sta rade.Zele da pridobiju glasace a uporno prave haose. Blago meni Vuccu sve sto saznas da obelodanis pa da se krene u akciju protiv takvih da narod zna sve sta rade.

(петак, 08. нов 2013, 08:35) - anonymous mima [нерегистровани]

zna se ko je sta radio u Mitrovici

Gospodine Vucicu, ako Vi vec znate ISTINU, reci te je da i mi znamo. Jednako svi mi ispastamo zbog Kosova.

(петак, 08. нов 2013, 07:01) - anonymous [нерегистровани]

kosovo

oni koji neizadju na glasanje priznaju nezavisnost kosova

(петак, 08. нов 2013, 06:25) - anonymous [нерегистровани]

odg: demokratija

Nažalost moderna, današnja demokratija je manipulisanje naroda da hoće ono što mu se kaže da treba da hoće. Drugim rečima, reci ljudima šta treba da glasaju i glasaće. Problem je u tome što propagandna ofanziva na severu KiM ne uspeva za razliku od ostalih Srba svuda u svetu. Ostavite ljude da sami odluče, ponudili ste rešenje, ako ga ne prihvate mora se naći drugačije. Nemožete ni na silu ni da ispustite taj narod. Mudrost je stvar političara, a ne naroda.

(петак, 08. нов 2013, 05:41) - anonymous [нерегистровани]

Narod..

Informisani su svi koji bi trebali da budu informisani...
A staje sa gradjanima,mi ne pripadamo u tome...?

(петак, 08. нов 2013, 03:48) - anonymous [нерегистровани]

sta kaze ???

sta kaze gospodin Vucic : "Немам шта да кријем. Сви у свету знају ко је и шта радио у Косовској Митровици"...izvini gospodine ja jos neznam ko je sta radio u mitrovici.Zasto nam direktno ne kazete? pozdrav

(четвртак, 07. нов 2013, 22:25) - Geronimo [нерегистровани]

Kosovo je Srbija

Mi prije izbora moramo znarti dali je Kosovo Srbija,ne moze se samo tako ici na izbore ko grlom u jagode.