Сервер: До 2020. цео Балкан у НАТО

До 2020. године све земље Балкана биће чланице НАТО, оцењује аналитичар из Вашингтона Данијел Сервер. То ће бити добар крај приче за ратове који су вођени на Балкану, сматра Сервер.

Аналитичар из Вашингтона Данијел Сервер оценио је да ће до 2020. године све земље Балкана бити чланице НАТО.

Сервер, који снажно подржава косовску независност, каже да би Србија у наредних неколико година могла да промени став о НАТО, нарочито ако Косово направи помак на том путу.

"Србија сада није спремна за такав корак, али ми птичица каже да неће проћи више од пар година пре него што се сруши тај табу", оценио је Сервер у тексту на сајту peacefare.net.

Према његовим речима, Црна Гора и Македонија су већ испуниле услове за чланство у НАТО, док ће Косово чим добије своје безбедносне снаге желети што пре да уђе у северноатлантску алијансу.

Сервер, који предаје на Џон Хопкинс универзитету, слично виђење је изнео и за Босну и Херцеговину.

"То ће бити добар крај приче за ратове који су почели пре скоро 30 година", закључио је Сервер, предвиђајући улазак региона у НАТО почетком наредне деценије.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(недеља, 03. нов 2013, 07:06) - Mrak [нерегистровани]

Navijači se pitaju?

Navijači Zvezde i Partizana, hoće te li u NATO?

(недеља, 03. нов 2013, 04:46) - Александар [нерегистровани]

одговор за "U NATO so pre "

Шта кажеш , драги пријатељу ... нема ту расправе - у НАТО што пре ? Ти би са њима убијао недужне људе у Ираку , Либији , спремао се за напад на Сирију ...и учествовао у опкољавању Русије које је у току и у будућем рату за отимање њених неизмерних природних богатстава ? Само напред , придружи им се (ваљда примају и добровољце?)...али не позивај и нас , молим те.

(недеља, 03. нов 2013, 02:35) - Rajko [нерегистровани]

U NATO so pre!

Srbija bi trebala da udje u NATO sto pre. Nema tu rasprave. Bas me briga sta ce da kaze Rusija.

(недеља, 03. нов 2013, 00:26) - bely [нерегистровани]

Zle slutnje!

A šta Rusija kaže na ove pritiske???

(недеља, 03. нов 2013, 00:04) - www.mbt66.eu [нерегистровани]

Nesvrstanost je naš brend

Tako treba i da ostane!

(недеља, 03. нов 2013, 00:01) - anonymous [нерегистровани]

nikad

I stvarnon nikad u NATO

(субота, 02. нов 2013, 22:59) - anonymous [нерегистровани]

O NATO PRIKLJUCENJU

Po mom misljenju Srbija mora da obavesti Rusiju o ovakvim planovima Amerike i NATO-a.Pa ako Rusija ne moze to da spreci ili je ne zainteresovana,onda treba uci u NATO pakt jer ce biti pogubno po Srbiju ako ne udjemo,unistice nas skroz i kao zemlju i kao narod...

(субота, 02. нов 2013, 22:58) - ][ [нерегистровани]

][

Кад смо већ код птичица,ово ме подсећа на онај извештај оног предузећа који процењује нечију способност да се задужи тј. способност да врати дуг.
Наводно,када су их питали на чему заснивају ту процену,њихов представник је имао образа да изјави да је то засновано на њиховом мишљењу?!

(субота, 02. нов 2013, 22:51) - www.mbt66.eu [нерегистровани]

Čudan pristup, zar ne


A da se sa dosadašnjom pristrasnom politikom na Kosovu i Metohiji ne pokušava Srbija primoriti da pristane na pristup u NATO, jer očigledno je da smatraju pristup svih na Balkanu NATO-u dovoljnim za mir i suživot na tom prostoru?

(субота, 02. нов 2013, 22:43) - Jovan Mirkovic [нерегистровани]

Server mora da zna,

Da Srbija nikada nece biti clanica NATO ALIJANSE. Nato je najgore ZLO u svetu. Nikada nesmemo zaboraviti 78 dana Nato brutalnosti nad srpskim narodom. SMRT za Nato, sloboda za Srbiju !!!!