Тренд раста броја умрлих у свету не јењава, Русија послала помоћ Италији

Близу 340.000 људи широм света заражено је коронавирусом, док је више од 14.700 особа преминуло. Велики скок новозаражених у Хрватској, Албанија и Словенија пријавиле нове смртне случајеве. Русија у Италију послала девет авиона са експертима и медицинским средствима.

16.25 - У Грчкој забележен други случај новорођенчета чија је мајка заражена коронавирусом и које је такође заражено

16.10 - Према најновијим подацима аустријског Министарства здравља забележена су 3.924 случаја заразе корона вирусом, док је број умрлих порастао на 21.

15.15 - Доналд Трамп наредио распоређивање трупа Националне гарде у три државе САД које су најтеже погођене епидемијом коронавируса. Војска ће бити распоређена у Њујорку, Kалифорнији и Вашингтону.

14.45 -  Јужнокорејске власти пријавиле најмањи број нових случајева корона вируса у последње четири недеље. Забележена су нова 64 случаја а дневно се тестира и до 20.000 људи.

13.30 – Mинистри финансија земаља чланица Г-20 договорили су се да сачине заједничку стратегију за превазилажење економских тешкоћа изазваних пандемијом коронавируса, преноси Ројтерс.

13.20 – Мушкарац из Дебра стар 63 године други је регистровани смртни случај од коронавируса у Северној Македонији, саопштило је тамошње Министарство здравља.

13.10 – Руска вакцина против коронавируса прошла прву фазу развоја, саопштено је из руске Федералне агенције за биомедицину. 

12.00 – У Шпанији су током ноћи од коронавируса преминуле 462 особе, тако да је укупан број умрлих достигао 2.182, саопштило је Министарство здравља те земље. Број заражених je са 28.572 порастао је на 33.089. 

11.20 – Као помоћ у борби против епидемије коронавируса, Русија је у Италију послала девет авиона са експертима и медицинским средствима.

10.50 – Нови смртни случај у Албанији, укупно пети. 

10.15 – Словеначке власти потврдиле су трећи смртни случај који је повезан са коронавирусом, пошто је на одељењу за заразне болести у Универзитетском клиничком центру у Љубљани преминуо 67-годишњак са више основних болести. 

10.00 – Велики скок броја заражених у Хрватској – од недеље у 16 часова регистрована су нова 52 случаја, а укупно 306. Тамошње власти најавиле су затварање градова.

09.40 – У Албанији преминула четврта особа од последица заразе.

09.20 – Индекси на европским тржиштима пали су на осмогодишњи минимум, након што је неколико земаља пооштрило мере ради сузбијања ширења епидемије коронавируса.

08.45 – Након што је утврђено да је позитивна на Kовид-19, 12-годишња девојчица из САД прикључена је на респиратор и животно је угрожена.

07.45 – Власти Уједињених Арапских Емирата најавиле су да ће на две недеље суспендовати путнички авио-саобраћај због епидемије коронавируса, јавила је тамошња агенција ВАМ. Одлука ће ступити на снагу у наредних 48 сати.

Поред суспензије саобраћаја, Министарство здравља УАЕ најавило је затварање тржних центара.

07.30 – Док су САД забележиле нових 1.355 случајева и 38 преминулих од коронавируса, запослени у Тајној служби био је позитиван на Ковид-19.

Како се наводи у саопштењу, неименовани агент се налази у карантину и истиче се да није био у контакту са другим запосленима нити штићеним особама. Тајна служба је посвећена очувању здрављу својих запослених, штићених особа и јавном здрављу, додаје се у саопштењу.

07.15 – За чак 50 одсто скочио је број умрлих од последица заразе коронавирусом у Канади, па су тамошње власти запретиле да ће кажњавати грађане који се не буду држали превентивних мера.

Са 13 у преминулих у суботу, број смртних случајева дошао је до 20, а заражених са 1.099 на 1.430.

У готово свим земљама света уведе су заштитне мере – затворени су кафићи, ресторани и тржни центри, а забрањени су већи јавни скупови.

У Србији су до сада забележена укупно 222 случаја оболелих од Ковида-19. Од последица заразе коронавирусом преминуле су две особе.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара