Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хамас прихватио предлог Египта и Катара о прекиду ватре; Нетанјаху: Настављамо са операцијама у Рафи

Сукоб Израела и Хамаса – 213. дан. Након што је делегација Хамаса напустила преговоре у Каиру због, како је речено, консултација са руководством у Дохи, та милитантна група саопштила је да прихвата предлог Египта и Каира. "Тајмс ов Израел" претходно је известио да су преговори на "ивици колапса" и да је шеф ЦИА одлучио да хитно отпутује у Доху. Из Израела упозорење: Предлог који је прихватио Хамас нису услови на које смо пристали. У међувремену, ИДФ почела евакуацију палестинских цивила из Рафе.

Хамас прихватио предлог Египта и Катара о прекиду ватре; Нетанјаху: Настављамо са операцијама у Рафи Хамас прихватио предлог Египта и Катара о прекиду ватре; Нетанјаху: Настављамо са операцијама у Рафи

Руководства Изрела и Хамаса међусобно се оптужују за саботажу потенцијалног договора о прекиду ватре у Гази и ослобађању талаца из те енклаве.

Делегација Хамаса отишла је из Каира, по завршетку последње рунде преговора. Како наводе у саопштењу, враћају се у Доху како би се консултовали са својим руководством.

Шеф ЦИА Бил Бернс путује у Доху на хитан састанак са катарским премијером Мухамедом ел Танијем. Извор Тајмс ов Израела тврди да су преговори Израела и Хамаса на "ивици колапса".

Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху истакао је, услед гласина која су се појавиле током викенда о међународном притиску на Израел да пристане на прекид ватре и оконча рат у Гази, да неће попустити под притиском.

Израелска полиција извршила је рацију у хотелској соби у Јерусалиму коју користи Ал Џазира.

Ту просторију Ал Џазира користи дефакто као своју канцеларију од недеље, након одлуке владе Бенјамина Нетанјахуа да затвори ТВ станицу у власништву Катара.

Шеф агенције УН за палестинске избеглице (UNRWA) Филипе Лазарини каже да израелске власти и даље одбијају хуманитарни приступ Гази.

Лазарини је навео да му је по други пут ове недеље одбијен улазак у енклаву, истичући "појачано ускраћивање хуманитарног приступа и нападе на хуманитарне раднике и конвоје“.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара