Пелемиш поручује да вирус није ослабио, Ђерлек каже да ће отказ добити они који су на "лажном боловању"

У Србији је коронавирус регистрован код још 309 особа, показују последње информације. Од последица заразе преминуло је још 11 људи. На снази нове мере Владе Србије за Београд. Председник Вучић предлаже да се отвори болница са 500 до 1000 лежајева, која би била главна болница за оболеле од ковида 19.

Због повећаног броја заражених коронавирусом, ванредна ситуација проглашена је до сада у Новом Пазару, Тутину, Kрагујевцу, Врању и Ивањици, а од 3. јула и у Београду, Шапцу и Чачку и Ариљу. 

Ситуација са растом оболелих од ковида 19 се полако стабилизује, тврде у новопазарској болници.

Влада Србије донела је јуче нове мере које се односе на Београд - затварање ноћних клубова и кафића од 23.00 до 6.00, казне за неношење маске у превозу и максималан број од 100 људи у затвореном простору.

Заменица директора Института "Батут" Дарија Кисић Тепавчевић рекла је у емисији Око да не смемо да дозволимо да се вирус умножава и преноси и да од свих нас зависи даља епидемиолошка ситуација.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић навео је да је сада поново тренутак да подигнемо позорност на виши ниво. 

Додао је да су у Београду уведене мере као што су ношење маске, држање дистанце, ограничење броја људи када је реч о окупљањима и ограничење рада угоститељских објеката. 

За непоштовање мере обавезног ношења заштитне маске у јавном превозу или у затвореном простору прописана је казна у износу од 5.000 динара за свако физичко лице које буде кршило ову меру. 

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи