Уницеф позива Београђане да се придруже набавци пакета за најугроженије

Грађани Београда могу да се преко рачуна за "Инфостан" придруже Уницефу у борби против ковида 19 и донирају средства за набавку 9.000 породичних пакета за најугроженије породице са децом, наводи се у саопштењу.

Уницеф је средином јула започео прикупљање средстава за набавку протокомера, који су основна кисеоничка потпора пацијентима оболелим од ковида 19.

Већ су прикупљена средства за набавку 260 протокомера, а позив компанијама остаје отворен, наводи се у саопштењу Уницефа.

И становници Београда, како се додаје, могу да се придруже Уницефу у борби против ковида 19 и донирају средства за набавку 9.000 породичних пакета за најугроженије породице са децом.

Уз уплатницу за ЈКП "Инфостан" у августу, објашњавају, стићи ће и наменска уплатница Уницефа на којој грађани могу да упишу жељени износ донације

"Породични пакети се састоје од играчака и дидактичког материјала. Намењени су за подршку заједничке активности деце и одраслих са циљем да деца уче кроз игру и се лакше носе са изазовима пандемије", пише у саопштењу.