Читај ми!

Новак пред судом око поноћи, министарство здравља Аустралије: Ђоковић не представља опасност

Новак Ђоковић је одрадио прелиминарно саслушање пред Савезним судом Аустралије, на којем је донета одлука да ће суђење бити одржано у суботу од 23.30 по средњоевропском времену. Званичници министарства здравља Аустралије у званичној документацији достављеној суду, истичу да најбољи тенисер света Новак Ђоковић не представља опасност по државу. Од 23.00 на Првом програму РТС-а можете гледати специјалну емисију поводом Новаковог суђења, а сва дешавања из Аустралије пратите на нашем порталу.

Пред Савезним судом је да донесе коначну одлуку о учешћу Новака Ђоковића на Аустралијан опену. Данас му је опет поништена виза и морао је поново пред суд. Коначна одлука пребачена је на вишу истанцу.

Дан је почео новим одузимањем визе Новаку Ђоковићу. На овај потез одлучио се Министар за имиграције у Федералној влади Алекса Хока, који је тако искористио своје дискреционо право.

Суд није одобрио моменталну депортацију, уследила је жалба Новаковог правног тима. Потом и саслушање пред судијом Келијем, који је на крају одлучио да поступак пребаци у Савезни суд.

Судија Кели је истакао да је одлуку донео како би обезбедио брз преокрет и избегао додатне жалбе.

"Пребацивање поступка са овог на други суд квалификовано је условом да савезни суд потврди налог који бих донео.", рекао је Кели између осталог.

Вођење поступка пред Савезним судом поверено је судији Дејвиду Џону О'Калахану.

У случају да суд одлучи у његову корист, моћи ће да наступа на Аустралијан опену, али у случају да потврди одлуку Федералне владе, Новак ће морати да напусти Аустралију и прети му трогодишња забрана уласка у земљу.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво