Читај ми!

Новак поново у имиграционом притвору

Новак Ђоковић је поново враћен у имиграциони притвор у Мелбурну где ће провести вече пре доношења коначне одлуке о депортацији или дозволи да заигра на Аустралијан опену и освоју своју рекордну 21. грен слем титулу.

Ђоковићеви адвокати тражили су да нову одлуку донесе трочлано судско веће, што би значило да би одлука била правоснажна, али држава то није прихватила, па ће одлуку о томе донети судија Дејвид О' Калахан.

Према речима сведока с лица места, који је разговарао са извештачем Ројтерса, Ђоковић је око 15.30 по локланом времену стигао аутомобилом у подземну гаражу хотела Парк, у исти имиграциони притворски хотел у којем је био прошле недеље.

Десетак активиста перотествовало је и скандирало док је Ђоковић у возилу аустралијске пограничне службе улазио у гаражу хотела у којем су смештена још 33 тражиоца азила и путника у карантину.

Биће то друго притварање Новака Ђоковића након што је судија Кели у понедељак, после четири ноћи које је Ђоковић морао да проведе у имиграционом притвору, одлучио да га ослободи уз образложење да је "одлука о укидању визе по доласку Ђоковића била неразумна".

Ипак, аустралијски министар за имиграцију Алекс Хоук одлучио је да искористи своје дискреционо право да ипак укине визу српском шампиону јер би, како је рекао, његово присуство могло да подстакне противљење вакцинацији против ковида 19 у Аустралији, пише у судским списима који су објављени након данашњег првог саслушања у Савезном суду.

До даљег је неизвесно да ли ће Новак заиграти у Род Лејвер Арени у понедељак или ће бити депортован, а пред њим је и могућност да се повуче и напусти Аустралију уколико тако одлучи.

Новинарка локалног мелбуршког портала Ејџ Марта Паскуал која је успела да види Новака по доласку у хотел Парк написала је у свом извештају да је "тениски шампион деловао смирено и сталожено, у зеленој тренерци и џемперу са белом маском за лице".

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво