Читај ми!

Ђоковић враћен у хотелски притвор, коначна одлука између суботе и недеље

Одржано је припремно рочиште на Савезним судом Аустралије где су усаглашени детаљи око суђења које ће бити одржано у суботу од 23.30 по средњеевропском времену. На њему ће бити донета коначна одлука хоће ли тамошње власти депортовати најбојег тенисера света Новака Ђоковића или ће у понедељак изаћи на терен. До почетка новог суђења Новак Ђоковић је поново у притвору.

После недељу дана драматичних догађаја, суђења, притвора и победе на првом суђењу, за најбољег тенисера света Новака Ђоковића јучерашњи дан је почео новим одузимањем визе и враћањем у притвор у хотелу Парк.

На овај потез одлучио се Министар за имиграције у Федералној влади Алекс Хоук, који је тако искористио своје дискреционо право, тврдећи да би Ђоковићево присуство могло да подстакне расположење против вакцинације.

Адвокати првог тенисера света сматрају да министар Хоук није показао ниједан доказ који би поткрепио његову констатацију и да је његово укидање визе правно неважеће.

Затражили су да коначну одлуку донесе трочлано веће судија, јер такву одлуку више не би могао да поништи министар за имиграције Алекс Хоук али на то није пристао државни адвокат.

Коначна одлука о депортацији Новака Ђоковића требало би да буде донета у ноћи између суботе и недеље, а званично саслушање заказано је за вечерас од 23.30 по нашем времену.

Већина медија је известила да је Ђоковић после припремног рочишта поново у притвору на непознатој локацији док поједини као локавију наводе имиграциони хотел Парк у коме је најбољи тенисер света био притворен током протекле недеље.