Читај ми!

Кирјос о Новаку: Третирамо га као оружје за масовно уништење, а он само жели да игра тенис

Аустралијски тенисер Ник Кирјос још једном је стао у заштиту Новака Ђоковића, због свега што је најбољег тенисера света снашло пред Аустралијан опен. Третирамо га као оружје за масовно уништење, а он само жели да игра тенис, рекао је Кирјос.

Ник Кирјос често је у прошлости критиковао Новака Ђоковића, али последњих дана један је од тенисера који су се потпуно ставили на страну Србина.

Аустралијанац је тренутно у изолацији, где се опоравља од заразе коронавирусом, а најавио је да ће играти на првом гренд слему у сезони, који почиње у недељу.

Кирјос је у једном поткасту говорио о ситуацији са Ђоковићем и критиковао одлуке аустралијских власти.

"Третирамо га (Новака) као оружје за масовно уништење, а он је овде буквално да би играо тенис", рекао је Кирјос и додао:

"Ако није једно, онда је нешто друго. То је лудо, жао ми је Новака. Довољан је притисак што се спрема да освоји 21. гренд слем, а поред тога треба да се носи са медијима, већ је добио судски спор, а онда су га поново затворили, а он покушава да се спреми за турнир. Како смо се понели према овоме, стварно је срамно".

Аустралијски тенисер сматра да је највећи проблем у ономе што су грађани Мелбурна преживели у последње две године.

"Понашање према грађанима Мелбурна у последње две године било је ужасно и разумем бес према Новаку што није вакцинисан и што је добио медицинско изузеће. Осећам да, шта год да Новак уради, само ће рећи 'Избаците га из земље'".

"Он никоме ништа није урадио, он само жели да игра тенис на Аустралијан опену. Веома је важно да буде овде и игра на Ози опену, за људе, за спорт. Спорт приближава људе у кризним временима, као што су ова. Медији су ти који су уништили Аустралијан опен, деле људе, а то није оно што је циљ спорта", сматра Кирјос.

Ник је рекао и да жели да Новак освоји турнир и да га нервира што Надал и Циципас критикују најбољег тенисера света.

"Ми га третирамо као Новака Ђоковића, а не као људско биће. Замислите како се он осећа, само жели подршку од других играча. Брате, добија је од мене", рекао је Кирјос и открио да га је Ђоковић контактирао путем Инстаграма.

"Срамота ме је. Ово је с... Не можете бити поносни што сте Аустралијанци док ово траје. Једноставно нисте, ја нисам".