Читај ми!

Фрејзер потписао за Зенит, ФМП експресно пронашао замену

Доскорашњи кошаркаш ФМП-а Трент Фрејзер нови је играч руског Зенита, док је у Железник из Француске стигао Американац Остин Тилман.

Амерички плејмејкер Трент Фрејзер, који је био један од лидера ФМП-а ове сезоне, каријеру ће наставити у Зениту, потврдио је руски клуб.

Фрејзер је трећи поентер регионалног такмичења са просечно 22,2 поена по мечу, а на недавном гостовању у Бару Морнару је убацио 45 поена.

ФМП је експресно пронашао замену за свог организатора игре - У Железник је стигао доскорашњи играч француског Портела - Американац Остин Тилман (27), који је потписао једномесечни уговор уз могућност да сарадња буде продужена.

Тилман је висок 185 центиметара и игра на позицијама један и два. На старту сезоне 2022/23 одиграо је само три утакмице за Портел уз учинак од осам поена, по 3,7 скокова и асистенција, али и две изгубљене лопте по мечу.

Тилман је четири године био члан колеџ тима Монмута, а у последњој је просечно постизао 11,1 поен уз 5,9 скокова и 5,5 асистенција.

Професионалну каријеру почео је у првој лиги Португалије, где је постизао просечно 17,7 поена по мечу.

Наредни корак била је друга лига Француске и просек од 17 поена, пет асистенција и четири ухваћене лопте. Играо је потом у другој лиги Италије (15,3 поена, 5,2 скока и 3,9 асистенција), а одатле је стигао до Портела и сада до Железника.

ФМП је тренутно трећи на табели АБА лиге са 12 победа и пет пораза.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво