Grupa "Alisa" predstavila novu pesmu i spot

Beogradski bend "Alisa", nastao davne 1984. godine, promocijom nove pesme i spota "Pijane noći" podsetio nas je na muziku koju je volela cela Jugoslavija i najavio novi album u izdanju PGP RTS-a.

Vlasnici hitova "Sanja", "Kesten", "Posle devet godina (Hej, hej, dečače)", "1389 (Neće Fata sina Bajazita)", "Da li si čula pesmu umornih slavuja", "Skidam košulju da legmen", svoj šesti studijski album objaviće na proleće 2019. godine.

Radijski voditelj i vrsni poznavalac muzike, Igor Brakus, bio je domaćin na promociji održanoj u klubu "Teatro": "Originalna postava benda se novim spotom trijumfalno vraća na muzičku scenu, sa koje, paradoksalno, nikada nisu ni odlazili. Kada su me pozvali da dam uvodnu reč na ovoj manifestaciji, sve mi je u trenutku prošlo kroz glavu. I to da nikada nisam bio u vezi ni sa jednom Sanjom, i to kako kestenje ne volim ni u pireu, i to kako uglavnom nikada ne skinem košulju kad legnem, a činjenica je da nikad nisam čuo kako peva umorni slavuj...a opet - svi ovi pojmovi su mi tako bliski i dragi jer ih je na poseban način, svojom sjajnom muzikom i divnim tekstovima u moj tadašnji tinejdžerski život donela grupa Alisa."

Drirektor PGP RTS, Vladimir Graić izrazio je zadovoljstvo što je ovaj veliki rok bend iz 80-tih ponovo u PGP RTS-u: "Veličina izvođača vidi se po tome koliko njegovih pesama ostane da živi i posle decenija nepojavljivanja na sceni. Ne postoji klub u zemlji gde se bar pet Alisinih pesama ne izvodi svakodnevno. To je pokazatelj da je Alisa veliki jugoslovenski i srpski bend koji traje trideset i više godina."

Miroslav Živanović Pile, pevač i frontmen grupe, kaže: „Pesmom „Pijane noći" kojom promovišemo novi album, želim da podsetim publiku na naše početke. Sama pesma je napisana pre tridesetak godina i do skoro je bila u fioci. Na albumu koji nas očekuje, par pesama ćemo vratiti u novim aranžmanima a posebno mi je zadovoljstvo što sam komponovao nekoliko njih na tekstove velikog Duška Trifunovića. PGP RTS je naša kuća i to što smo se odlučili za nju smatram prirodnim", dodaje Pile. 

Bend Alisa ponovo nastupa u originalnom sastavu: Miroslav Živanović Pile (vokal), Predrag Cvetković (bubnjevi i udaraljke), Aleksandar Kićanović (klavijature), Marko Glavan (bas) i Zoran Jančeski Joza (gitare). Grupi su se priključila i dva nova člana - violinistkinja Marija Petrović i gitarista Dušan Vasiljević Tesla.

Muziku za pesmu "Pijane noći" napisao je Goran Vranić, autor teksta je Jovan Stoiljković, a aranžman je uradio Miroslav Živanović Pile. Spot za pesmu radila je produkcija „Solution", režiser i direktor fotografije je Ranko Jurjević, kamera Aleksandar Radojčić, specijalni efekti Nenad Ćosić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 05. dec 2018, 15:34) - Slavicica [neregistrovani]

Pijane noci

Bila sam na promociji sjajno su zvučali,pesma je divna.Novi članovi su se uklopili i svirkom i glasom.Pile je po meni najbolji vokal na ovim prostorima.Nek je sa srecom❤

(utorak, 04. dec 2018, 14:53) - Bojan [neregistrovani]

Alisa

Grupa mog detinjstva! Baš mi je drago, što su se vratili.Pile je jedan od naših najboljih vokala, sa najlepšom bojom glasa!