Читај ми!

Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 21.43

U emisiji "Magazin Srbija na vezi" videćemo ko je od pripadnika srpskog rasejanja dobio Vidovdanska odlikovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Govorićemo o aktivnostima Zavoda za proučavanje kulturnog razvitaka, a podsetićemo da srpska crkva u Pomazu u Mađarskoj ove godine obeležava tri veka postojanja. "Magazin" gledajte i na RTS2 u subotu, 2. jula, u 11.25.

U emisiji Magazin Srbija na vezi videćemo ko je od pripadnika srpskog rasejanja dobio Vidovdanska odlikovanja predsednika Srbije Aleksandra Vućića. Govorićemo o aktivnostima Zavoda za proučavanje kulturnog razvitaka, a podsetićemo da srpska crkva u Pomazu u Mađarskoj ove godine obeležava tri veka postojanja.

U Palati "Srbija" održana je svečanost povodom dodele Vidovdanskih odlikovanja i stupanja na dužnost predsednika Republike Aleksandra Vučića u drugom mandatu. Dodeljeno je ukupno 32 odlikovanja pojedincima i institucijama. Zlatnom medaljom za zasluge odlikovano je i više pripadnika srpskog rasejanja.

Zavod za proučavanje kulturnog ravitaka pedesetpet godina predstavlja svojevrsnu riznicu ideja, teorija i politika značajnih za razvoj kulture u našoj zemlji. U saradnji sa Kulutrnim centrom u Parizu organizuju promociju knjige posvećenu srpsko-francuskim vezama na polju stripa. Gost emisije Vladimir Kolarić.

Veliki srpski slikar Miloš Šobajić ostavio je neizbrisivi trag u srpskoj i svetskoj umetnosti. Nedavno je otvorena izložba u Domu Vojske Srbije pod nazivom „Sublimacije". Ovih dana predstavljena je drama pod nazivom „Vecin cirkus", koja predstavlja zajednički projekat autora Miloša Šobajića, a dramaturgiju potpisuje prof. dr Maja Todorović Iskjerdo.

Ponovo imamo priču sa juga Francuske. Upoznaćemo antropologa dr Dejana Dimitrijevića koji je zaposlen u Muzeju Evropskih civilizacija u Marseju. Prilog našeg dopisnika Vladana Jočića.

Srpska pravoslavna crkva Svetog Đorđa u Pomazu ove godine obeležava tri veka postojanja. Ovaj značajni jubilej, svedoči i o istoriji srpske zajednice u ovoj varošici nadomak Budimpešte. Prilog Snežane Milivojević.

Muzički gosti emisije Ansambl Tradicija VIVA i Milena Lazarević Popović.

Urednici emisije Boban Kovačević i Mirjana Raičević Tasić.

Reditelj Dragica Gačić.

 

 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво