Магазин Србија на вези, РТС Свет, 23.46

У емисији "Магазин Србија на вези" говоримо о значају рада Теслине научне фондације у Србији. Представаљамо и пројекат аудиовизуелне књиге за учење српског језика за децу и омладину у расејању, а подсетићемо вас и на културно благо Хиландара. Посетићемо и изложбу фотографија у Будимпешти. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 27. априла у 11.25.

Теслина научна фондација у Србији представаља организацију која захваљујући раду културно-образовних "Тесла клубова" у Србији, промовише културну баштину и очувања сећања на Теслино дело. Гост Срђан Сотиров, председник Управног одбора Теслине научне фондације у Србији.

Представаљамо и пројекат аудиовизулене књиге за децу за учење српског језика за децу и омладину у расејању. Гост Олга Бухолц професорска немачког језика која живи и ради у Швајцарској.

Хиландар представаља најзначајнију ризницу српске средњовековне културе. Откривамо на који начин српска дијаспора активно учествује у очувању овог културног блага. Прилог нашег дописника Владана Јочића.

Наши људи у свету су цењени као стручњаци са којима сарађују значајна имена из света науке. Један од њих је и Крагујевчанин Марко Живковић који живи и ради у Чикагу. Од недавно на његовој клиници примењује се нова метода у лечењу поремећаја у раду мозга. Из Чикага се јавља Нина Стојковић.

Драгољуб Замуровић је уметнички фотограф из Београда. Аутор је бројних фотомонографија. Недавно је одржана његова изложба у Мађарској. Из Будимпеште се јавља Снежана Миливојевић.

Музички гости КУД „Фолклор је више од игре“ из Миријева.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије