Читај ми!

Srbija na vezi, RTS Svet, 18.53

Povodom godišnjice od preuzimanja dužnosti, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, govorili su za naš program o tome šta je sve urađeno, ali i u kom pravcu će ići dalja saradnja u cilju jačanja veza Srbije sa dijasporom. Repriza emisije u 02.03 i sutradan, u petak u 13.55 na RTS Svet.

Sa Đorđem Andrićem, rukovodiocem Centra za investicije Privredne komore Srbije i dijasporska pitanja razgovaramo o Poslovnom atlasu "Poveži se Srbijo", on lajn platformi PKS, koja omogućava našim građanima u dijaspori da tačno znaju koji su projekti aktuelni i gde u Srbiji mogu da investiraju i pokrenu biznis.

Tridesetdvogodišnji Leskovčanin Janko Ignjatović sa dva doktorata u oblasti biotehnologije i farmacije, predstavljao je ove godine Srbiju na Samitu najboljih mladih lidera iz celog sveta koji je održan u Nemačkoj. Janko trenutno radi u Sloveniji, vodi svetske projekte o razvoju novih lekova, ali se rado vraća u Srbiju kako bi svoja znanja prenosio studentima i preduzetnicima.

Filmska akademija Stanislavski iz Beča, koja okuplja mlade glumce sa prostora bivše Jugoslavije, posle gotovo dvogodišnje pauze obradovala je svoju publiku mjuziklom "Lajanje na zvezde". Srpska provincija, ljubavna priča i zgode gimnazijalaca u poslednje dve nedelje pred maturu, okosnica su ove zanimljive muzičke priče. Atmosferu sa premijere dočarale su nam kolege iz bečke YU Planet televizije.

Sa Dejanom Trifunovićem, stručnim rukovodiocem KUD-a Stanko Paunović iz Pančeva, razgovaramo o nedavno održanom festivalu "Etno glas", nastupu i pobedi na međunarodnom festivalu folklora FIDAF i njegovoj upravo objavljenoj knjizi o narodnoj tradiciji Homolja. Pevačka grupa KUD-a predstavlja se sa dve izvorne pesme.

Urednici: Dragana Živojnović i Dušan Žarković

Realizacija Ernestina Gligorijević

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво