Читај ми!

Srbija na vezi, RTS Svet, 20.55

Budite večeras sa "Srbijom na vezi"! O putovanjima u doba korone i filmovima, nagrađivanim i aktuelnim, večeras na RTS Svet, u 20.55.

U saradnji sa Međunarodnom asocijacijom za vazdušni saobraćaj, narednih dana započinje testiranje AJATA - digitalnog pasoš. Ova mobilna aplikacija trebalo bi da pomogne putnicima da lako i bezbedno organizuju putovanje u skladu sa zahtevima država koje se tiču testiranja na KOVID 19 ili vakcinacije. Jedna od prvih avio - kompanija u Evropi koja će postati deo globalne inicijative je naša nacionalna avio - kompanija Er Srbija. Cilj je ponovno otvaranje granica bez karantina, kao i garancija bezbednosti putovanja i oporavak turizma i avio - industrije.

I dok se čekaju kovid pasoši, državljani Srbije suočavaju se sa brojnim problemima vezanim za ulazak u evropske zemlje, među kojima je i Nemačka. Pod kojim uslovima je to ipak mogiće, kakva je epidemiološka situacija u toj zemlji i kako se odvija proces vakcinacije - pitali smo Tinu Kvintero Marone, potpredsednicu Centralnog saveta Srba u Nemačkoj, koja je nedavno boravila u Beogradu.

Dokumentarni filmovi rediteljke Ivane Todorović nagrađivani su na brojnim prestižnim filmskim festivalima. Po obrazovanju etnolog i antropolog, Ivana se kroz svoj rad bavi socijalnim temama, pre svega živptima ljudi koje je društvo marginalizovalo. Za svoj prvi kratki igrani film "Kada sam kod kuće", nedavno je dobila čak dve nagrade na 15. Festivalu filmova jugoistočne Evrope održanom u Njujorku.

U Čikagu je završeno snimanje filma o legendarnom pevaču Tomi Zdravkoviću. Članovi ekipe kažu da su dani snimanja u Americi protekli i bolje nego što su se nadali. Sa njima je razgovarao Aleksandar Žigić.

Promotivni film Turističke organizacije Beograda "Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda", čiji je autor Dušan Stojančević, nagrađen je Srebrnom zvezdom na 21. Međunarodnom Festivalu turističkih filmova u Berlinu. O ovom priznanju, Beogradu koji ga inspiriše, zalascima sunca na Kalemegdanu i o "svetu u kapima vode", za našu emisiju govori fotograf Dušan Stojančević.

Urednici emisije Tanja Adamović i Goran Maslar

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво