Читај ми!

"Srbija na vezi", RTS Svet, 20.55

Veselin Dželetović, autor romana "Srpsko srce Johanovo", koji govori o stradanju Srba i trgovini organima na Kosovu i Metohiji, naš je gost. Po ovom romanu rađen je scenario za film "Žetva", koji će potpisati holivudski scenarista i reditelj Pol Kampf. Emisiju možete gledati i na RTS2 u subotu, 5. decembra u 11.30.

U emisiji "Srbija na vezi" gledaćete i...

O svojim zemljacima na Kosmetu redovno brine srpska dijaspora u Americi. Pred nastupajuće novogodišnje praznike, u Čikagu je ovih dana u toku humanitarna akcija prikupljanja paketića za mališane iz srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

Beležimo priče i sudbine naših ljudi koji su se školovali u inostranstu, a onda tamo nastanili. Razgovarali smo i sa onima koji su se u vreme pandemije vratili u Srbiju i odlučili da ovde ostanu i započnu posao.

Iako je završio dirigovanje na moskovskom muzičkom konzervatorijumu Vladimir Trbović je odlučio da mu muzika bude samo hobi. Umesto nastupa po svetskim koncertnim dvoranama, otvorio je restoran brze hrane u Rimu.

Posle dve decenije rada u Grčkoj, Novica Radenković iz okoline Uba vratio se u domovinu. Započeo je proizvodnju sireva, a u poslu mu pomaže komšija, Hajnc Telman, Švajcarac koji se nastanio Tamnavi.

Učenici škole za muzičke talente iz Ćuprije nastupIli su pre pandemije u njujorškom Karnegi holu. Bio je to treći put za pet godina da đaci ove škole predstavljaju svoju zemlju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Razgovarali smo sa profesorkom Aleksandrom Milovanović, dobitnicom nagrade "Dijalogos", za najbolju knjigu u regionu u oblasti istraživanja kulture i medija u 2019. godini.

Na nedavno održanoj Nedelji mode u Torinu, gde je učestvovalo 40 dizajnera iz balkanskih zemalja, etno haljina knjaževačkog Udruženja za negovanje tradicije "Izvor" izabrana je u 10 najlepših.

Repriza emisije u 02.03.

Urednik emisije Dragana Živojnović i Tatjana Adamović

Realizator Ernestina Gligorijević

 

 

 

 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво