Preminuo Borivoje M. Karapandžić

Borivoje Karapandžić, nosilac Ordena Svetog Vladike Nikolaja Srpskog, preminuo u emigraciji u Klivlendu.

Karapandžić je bio novinar, pisac i istoričar, a za svoj književno-istorijski i crkveni rad i trud na očuvanju srpskog jezika, pisma i duhovnosti u Americi dobio je mnoga priznanja. Borivoje Karapndžić je dobio i Orden Svetog Vladike Nikolaja Srpskog, koji mu je dodelio Vladika šabački Lavrentije.

Karapandžić je u SAD emigiraro u junu 1950. godine, a pre toga je bio u logorima za emigrante u Italiji i Nemačkoj. Za čoveka godine Srpskog narodnog saveza proglašen je 1986, priznanje za celokupno životno delo grada Klivlenda dobio je 1988. Karapandžić je 1989. izabran je za počasnog člana Udruženja književnika Srbije.

Borivoje M. Karapandžić će biti sahranjen u Klivlendu, gde je radio kao ovlašćeni geometar pošto je prethodno završio Zemljišnu inženjersku školu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво