Галија представила своје „Место поред прозора“

Јубиларни двадесети албум групе „Галија“ представљен је у седишту Радио-телевизије Србије. „Место поред прозора“ је прича о човеку који је много тога претурио преко главе и научио једну ствар - да срећа човеку често сама дође, да је треба само препознати...

Нишка рок група „Галија" промовисала је свој нови албум „Место поред прозора", 20. по реду у више од три деценије дугој каријери.Диск са 10 песама („Више нисам твој", „Какав џез", „Што се боре мисли моје", „Мени си лепа"...) објавио је ПГП РТС.

Текстописац Предраг Милосављевић рекао је на представљању у холу Радио-телевизије Србије да је албум назван „Место поред прозора", јер је то „извор светлости и наде, где поред вас пролазе предели, градови и људи, и знак љубави према вољеној особи за коју чуваш то место".

„ЦД је прича о човеку који је много тога претурио преко главе и научио једну ствар - да срећа човеку често сама дође, да је треба само препознати и умети да будеш срећан чак и са малим ситним срећама", рекао је Милосављевић пред бројним новинарима, пријатељима и колегама.

Музику за десет песама написао је вођа и певач Ненад Милосављевић који је истакао да је „Место поред прозора" снимано од септембра прошле године до јула, и то као последњи албум рађен у ПГП-овом београдском Студију Пет, где је „Галија" стварала и првенац „Прва пловидба" 1979. године, и потом „Другу пловидбу" (1980).

„Нећу говорити колико је тешко у ова времена радити албум, претпостављам да знате да су у питању финансије. Зашто смо све ово радили? Због природе уметника која је непоколебљива и не пристаје на пораз и повлачење, и публике која нам је остала верна свих 35 година", рекао је Милосављевић.

„Галија" је представила и други спот са албума за песму „Чувам ти место поред прозора", а летос је као најава ЦД-а објављен први спот „Злочин и казна", у којем се појављује глумац Срђан Жика Тодоровић.

број коментара 0 Пошаљи коментар