Даница Крстић представила свој деби-албум

Млада уметница Даница Крстић данас је у Каменој сали Радио Београда окупљеним новинарима и колегама представила свој албум првенац под називом „Под гором се шетало девојче“.

О Даничином ванредном таленту говорили су њени сарадници, искусни музичари – шеф народног оркестра РТС-а Влада Пановић, истакнути солиста народне музике Мерима Његомир, као и директор ПГП РТС-а, композитор Владимир Граић.

Сви су сложни у томе да је Даница Крстић у данашње време ретка појава на културној сцени Србије – спој талента, рада, младости и лепоте.

Њен глас буди емоције, а несвакидашњи музички избор ове младе девојке пружа наду да ће српска традиционална музика имати представнике и у годинама које долазе.

Даница је уживо отпевала три песме са албума: Под гором се шетало девојче – насловну нумеру, чији је комплетан аутор Влада Пановић, Не доноси беле руже и Јеси л' чуо мили роде.

Као посебну музичку посластицу, Крстићева је са својим колегиницама са Факултета музичких уметности извела и Три девојке збор збориле, традиционалну песму из сплета песама којим су ове девојке победиле на фестивалу у Румунији прошле године.

Даница је студент треће године Етномузикологије, а са непуне 22 године иза себе има богату музичку каријеру.

Од шесте године са успехом пева традиционалну српску музику. Наступала је и побеђивала на бројним фестивалима, била је победник РТС-овог серијала „Шљивик“ 2012, у категорији вокалних солиста, а 2015. се нашла у финалу српског избора за „Евросонг“.

Круна досадашње каријере ове талентоване девојке је албум у издању ПГП РТС-а.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 27. окт 2017, 23:52) - anonymous [нерегистровани]

За сваку похвалу

За сваку похвалу је труд да се чува и сачува права народна музика. Даница је управо та перјаница. Срдачно јој честитам и желим јој много среће и успеха у њеној даљој каријери.

(четвртак, 26. окт 2017, 22:17) - Сава [нерегистровани]

Свака част

Девојка кристалног гласа и раскошне лепоте. Право је уживање слушати је а Бога ми и гледати.

(четвртак, 26. окт 2017, 20:42) - anonymous [нерегистровани]

Bravo!

Cestitam PGPu sto podrzava ovakve izvodjace!