Спортски преноси

Одговор на питање које често стиже у редакцију Програма за дијаспору, а тиче се директних спортских преноса.

Зашто на Сателитском програму не гледамо преносе међународних спортских догађаја?

Сателитски програм Радио телевизије Србије од спортских догађаја уживо, или у одложеним преносима, емитује Јелен Супер Лигу, домаће фудбалско првенство, а у оквиру нашег програма такође можете пратити сва домаћа такмичења, као и спортске прегледе са гостовањима наших најзначајнијих спортиста. Нажалост, у највећем броју случајева ускраћени смо за емитовање међународних такмичења. Примарни разлог се налази у чињеници да нисмо у могућности да купимо права за емитовање интернационалних спортских манифестација. Агенције, власници права за директно емитовање не продају спортске преносе сателитским каналима који имају слободан сигнал, односно, у овом случају РТС-у чији је сателитски програм могуће пратити бесплатно широм света. У оваквом случају власници права преноса нису у могућности да те исте преносе продају бројним емитерима који су по природи ствари заинтересовани за врхунски спорт. Без намере да оправдамо немогућност приказивања спортских догађаја који за наш народ имају неизмерну важност, посебно у случајевима када наступа репрезентација, надамо се да ћете уважити ово објашњење.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 06. окт 2019, 10:24) - Melkos Melbourne [нерегистровани]

U vezi sa programom

Zivim u inostranstvu dugo godina, podpuno sam zadovoljan RTS programom. Kad bi ja trazio da se prenosi sve sto ja volim onda bi verovatno , nekom drugom nestajalo, falilo nesto. Ne treba biti sebicni vec zadovoljni sa onim sto dobijamo. Pozdrav

(четвртак, 04. апр 2013, 22:16) - anonymous [нерегистровани]

zasto

Mene interesuje, zasto na Satelitu ne gledamo: kao sto je emisija Ja imam talenat, veliki brat i sve sto je interesantno za nas, Jer to je sve nase, pa zato i mi volimo da gledamo.

(субота, 23. апр 2011, 11:46) - anonymous [нерегистровани]

Rec je rec

Сателитски програм Радио телевизије Србије од спортских догађаја уживо емитује Јелен Супер Лигу, домаће фудбалско првенство, а у оквиру нашег програма такође можете пратити сва домаћа такмичења OVO STE SAMI NAPISALI NA RTS SATELIT.ISPOSTUJTE SAMI SEBE

(уторак, 19. апр 2011, 20:50) - anonymous [нерегистровани]

Pitajte Nemce

Gospodo, pitajte Nemce kako to oni rade. Nemci (a i ostali zainteresovani) u celom svetu mogu da gledaju sve televizijske i da slusaju sve radio-programe, koji se emituju u Nemackoj, bez ikakvih ogranicenja. Rec je o programima TV i Radio-lanaca ARD i ZDF, dakle dva stuba Nemackog Javnog Medijskog Servisa.

Naravno, ni ARD ni ZDF nisu uvek spremni da plate svaku cenu za prenose sportskih dogadja, ali je to veoma retko. Medjutim, ko zeli da bude potpuno "pokriven", moze da kupi Dekoder-karticu privatnih emitera. E, tu je problem svih problama. "Sloboda izbora" (u zapadnom svetu) je u privatnim rukama, tj. egoista i derikoza. Eto, te "demokratske slobode" i "mogucnosti izbora" se namecu (dobrim delom vec su i nametnute) postenom delu sveta, pa i nasoj jadnoj Srbiji.

Dr. Proka Arsic
Svajcarska