Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости у студију су Сара Цинцаревић, диригент НЦПД "Бранко" и Здравко Стојнић, представник за медије НЦПД "Бранко". Реприза емисије у 02.03 и сутрадан, у среду, у 13.25 на РТС Свет.

Нишка црквена певачка дружина „Бранкоˮ званично је основана 1. септембра 1887. године, мада се у литератури и појединим архивским изворима као датуми оснивања помињу и Божић и Ђурђевдан који је проглашен за славу Друштва. Било је то непуну деценију после ослобођења Ниша од Турака, 1878. године, у време убрзаног просветног и културног развоја и преображаја града.

Дечији хор „Бранкоˮ је основан 1995. године као подмладак истоимене Црквене певачке дружине „Бранкоˮ при Саборном храму у Нишу, с благословом тадашњег епископа нишког, а потоњег патријарха српског г. Иринеја.

Значајан јубилеј -135 година непрекидног рада, хор "Бранко" обележио је у октобру величанственим концертом при Саборном храму у Нишу. О овом догађају, али и гостовању у Јерусалиму, за нашу емисију говоре Сара Цинцаревић, диригент НЦПД "Бранко" и Здравко Стојнић, представник за медије НЦПД "Бранко".

Никола Јокић, члан кошаркашке репрезентације Србије и већ осму годину играч Денвер нагетса, редовно одушевљава публику својим мајсторијама, а истовремено је и својеврстан амбасадор Србије. Александар Жигић разговарао је са Николом о томе како се привикао на живот у Америци, али и показује како изгледа пут до Колорада.

Светско фудбалско првенство у Катару са лица места прати наша дописница из Торонта, Биљана Туцаков, која нам шаље извештај из Дохе.

Уредници емисије Тања Адамовић и Нада Вукелић

Реализација Ернестина Глигоријевић

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво