Читај ми!

Торонто - фестивал српског филма

Ове године навршава се две деценије фестивала српског филма у Северној Америци. Том приликом на 21. фестивалу биће приказано 7 домаћих, као и канадских филмова који су везани за српску заједницу. Сви заинтересовани ће моћи да их погледају до 27. новембра.

На досадашњих двадесет фестивала приказана је готово целокупна новија продукција српске кинематографије. Фестивал се одржава свакодневно уз пратеће културне садржаје који анимирају наше људе, промовишу нашу културу и говоре о идентитету наших људи.

"Мислим да је ове године одличан квалитет филмова с обзирома на то да приказујемо седам филмова из новије продукције, из 2021. и 2022. године. Највећи хит је сигурно "Лето када сам научила да летим", филм Раше Андрића, а распродат је и филм "My friend Tommy". Значи ове године имамо и два канадска филма "Tesla'S Medicine", istraživački novinar Robert V Connolly, који се цео живот бавио Теслом и Немање Станковића "My friend Tommy", документарац који је летос имао премијеру у Холивуду. Осим тога, биће приказан филм Душка Ковачевића "Није лоше бити човек" и "Не играј на Енглезе" Слободана Пешића и "The Game" Ане Лазаревић", каже Ненад Станковић, организатор Фестивала српског филма у Торонту.

Фестивал је почео премијером документарног филма "My friend Tommy" редитеља Немање Станковића. Филм је привукао велику пажњу, како филмских критичара, тако и публике. Канадска продукција приказује на комичан начин животне ситуације у којима се нашао Томи Ли, главни глумац.

Хладни ветар и снег који је те вечери почео да пада нису утицали на све оне који су са нестрпљењем чекали отварање биоскопске дворане.

На досадашњих двадесет фестивала приказано је преко 150 филмова које је видело скоро 40000 гледалаца, што уједно ову манифестацију сврстава у ред највећих промоција наше културе у дијаспори.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво