Читај ми!

"Жогарија" у Љубљани

"Жогарија" је међународни пројекат који већ 17 година окупља децу из целог региона са намером да се друже, склапају нова пријатељства и кроз спорт се боље упознају. Тако је било и у Љубљани где се велики број деце уз подршку старијих,пре свега лепо забавио. Играње са лоптом али и стицање вестина кроз такмичења на импровизованом полигону допринели су томе да се деца пре свега забаве. У овој манифестацији учествовала је и школа из Србије. Овај пројекат подржао је велики број фирми као и фудбалски савез Словеније. Манифестација је одржана у Љубљани.

Склапање нових пријатељстава, нова познанства и дружење са вршњацима, основни је циљ пројекта "Жогарија", у коме су учествовала деца из земаља региона.

Играње са лоптама, а ли и стицање вештина кроз такмичења на импровизованом полигону, допринело је томе да се деца, пре свега, забаве.

"Најкраће што могу да кажем о пројекту је да покушамо да преко њега отворимо младој деци широм региона ширину дружења, пријатељства, упознавања, нових људи, нових обичаја, иностранства итд...најлакше је то постићи преко спорта, јер спорт удружује", каже Славко Сакелшек, аутор манифестације "Жогарија".

"данас смо се окупили да поздравимо скуп који се зове "Жогарија", који је међународни пројекат који окупља дечицу, мале фудбалере...данас је леп дан, имамо децу из целог региона и дошли смо да подржимо скуп. Амбасада ће и убудуће подржавати скупове ове врсте, наравно, навијамо за децу из Чајетине, из школе "Димитрије Туцовић"", каже Јована Марић,Амбасда Републике Србије у Словенији.

Овај пројекат подржао је велики број фирми, као и Фудбалски савез Словеније, а манифестација је одржана у Љубљани.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво