Читај ми!

Помоћ за борце са Кошара

Крајишник из Америке - Милош Шупица, који је више од стотину бораца лечио и неговао у свом дому у Америци током и после ратова деведестих, своју животну мисију недавно је употпунио даривањем помоћи и признања српским борцима са Кошара и Паштрика у организацији спрско-америчке хуманитарне организације "Спасимо српску децу", чији је председник.

Хуманитарац из Тенесија, Милош Шупица, и покретач акције "Један од хиљаду", овај пут донео је помоћ за борце са Кошара, Паштрика, Озрена...Средства су обезбедили Срби из САД-а од помоћи коју су добили од америчке државе поводом актуелне пандемије.

"Сви Срби који су се борили за отаџбину и ослободили ову земљу од непријатеља су били ови борци на Кошарама...почело је у последње време да се прича о томе. Ја сам дошао на идеју да мотивишем људе да од 1200 долара које смо добили на помоћ од Владе одвојимо бар 1000 долара, јер хиљаду људи кад дају то је милион долара, и могли би да помогнемо и покажемо нашу љубав и захвалност нашим борцима", каже Милош Шупица.

За борце са Кошара ова помоћ представља врсту признања, за коју истичу да је драгоценија од сваке материјалне награде.

"Много нам значи што нас се Милош сетио, да уопште ми постојимо, и као удружење и као ветерани. Ја сам ветеран из 63. падобранске бригаде, учествовао сам 1999. на Кошарама, ту сам и рањен", каже Ненад Ђурђевић.

"Прво бих се захвалио пре свега дијаспори за помоћ нашим људима којима сада то треба. После 20 и нешто година дошло је до покретања приче о свему шта се дешавало. Људи су били гурнути у запећак, нико није обраћао пажњу на њих. Ми из удружења покушавамо да се организујемо да ублажимо њихове муке и тегобе и помоћ је неопходна без даљњег, тако да је ово више него добродошло нашим људима" каже Бранислав Новаковић.

Господин Милош Шупица наставиће и убудуће да прикупља помоћ.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво