У "Магазину Србије на вези" Душан Чегањац, најбољи хармоникаш света!

На интернационалном такмичењу "Светски трофеј" акордеониста у Португалији, Душан Чегањац је победио у апсолутној мастер категорији (до 32. године) као најмлађи такмичар. Не пропустите прилику да га чујете у емисији "Магазин Србије на вези", вечерас на РТС САТ у 18.45, и на РТС2 у суботу, 29. октобра, у 11.30. Певаће и Дуња Јеличић, представница Србије на Дечјој песми Евровизије и чланови Дечијег хора из Кливленда који су новом Химном Светом Сави привукли изузетну пажњу у Америци... Будите са Србијом на вези!

На светском првенству класичне и варијете хармонике, одржаном у граду Портимау, у Португалији, учествовали су такмичари са свих континената. Жири је био састављен од најеминентнијих познавалаца хармонике.

Душан Чегањац је студент прве године Музичке академије у класи професора Миљана Бјелетића. Често наступа са братом Стефаном, дипломираним композитором, у пројекту Чеги, где се бави популарном музиком.

У Магазину Србије на вези не пропустите да чујете и видите и Дуњу Јеличић, овогодишњу представницу Србије на Дечјој песми Евровизије. Владимир Граић, аутор музике за песму У ла ла ла коју ће Дуња 20. новембра певати на Малти, испричаће шта је ове године био главни мотив ауторском тиму Граић - Вукомановић.

Дуња и Душан Чегањац, заједно са бендом Чеги и браћа блуз извешће и песму изненађења!

Књижевница Силвија Оташевић стигла је из Сједињених Америчких Држава на овогодишњи Сајам књига како би представила своје дело Олимпијски сан. У корице ове књиге спаковано је петнаест дана у животу четранестогодишњакиње која сања о учешћу на Олимпијским играма 2020. године.

Михајло Шћепановић, уредник РТС издаваштва, испричаће како су школарци у Трговишту реаговали на испоруку пошиљке зване Књига солидарности акције РТС која траје тачно 45 година!

На овогодињем Сајму наићи ћете и на штанд Хуманитарне организације Срби за Србе, које смо недавно угостили, а у чију се хуманитарну активност укључио и Игор Ракочевић предавши на аукцију свој чувени дрес број 8 у коме је наступао за КК Црвена Звезда.

У Габоронеу, у Боцвани, положен је камен темељац за изградњу православне цркве Св. Николе. Како је свечаност протекла, из Габоронеа јавља Миливоје Николић, председник Српске заједнице у Боцвани.

Чућете и преслатке чланове Дечијег хора из Кливленда који су новом Химном Светом Сави привукли изузетну пажњу у Америци.

У госте нам долази Бојан Перић да за све музичке сладокусце најави садржај нове сезоне емисије 3 боје звука, а Радмило Цвијовић говори о значајним пројектима ПГП РТС и одговара на врло важно питање: колико за музичке таленте из дијаспоре има места у националној институцији каква је Издавачка кућа ПГП РТС?

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Редитељка Драгица Гачић

Музичка уредница Бранка Лолић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво