Kорона вирус: препорука држављанима Републике Србије у иностранству

На територији целе Републике Србије је на снази ванредно стање. Српски држављани који долазе из страних земаља мораће да буду 14 дана у изолацији, а они који долазе из жаришта коронавируса 28 дана. Министарство спољних послова препоручује држављанима Републике Србије који бораве у иностранству да сва путовања у Републику Србију која нису неопходна одложе до даљег.

Границе Републике Србије су затворене. Границе остају отворене за држављане Србије који се враћају из иностранства, као и за дипломате и стране држављане са боравишном дозволом.

Председница Владе Ана Брнабић је апеловала на грађане Републике Србије да поштују ванредне мере.

У складу са мерама Владе Републике Србије за спречавање ширења и сузбијање заразне болести COVID-19, Министарство спољних послова препоручује држављанима Републике Србије који бораве у иностранству да сва путовања у Републику Србију која нису неопходна одложе до даљег, нарочито уколико планирају долазак из земаља, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19. 

Председник Александар Вучић је још 14. марта апеловао на српску дијаспору да не долази у Србију за време католичких ускршњих празника и православни Васкрс, када се иначе очекуjе "пик".

"Оно што ће за нас бити највећи изазов су католички Ускрс и православни Васкрс. Молим наше људе у дијаспори да разумеју да не долазе у нашу земљу", казао је на конференцији за штампу 14. марта.

Он је казао да се у том периоду очекује пик код нас, и да би долазак инфицираних био најтежи ударац на нашу земљу и народ.

Информације у вези корона вируса у Републици Србији можете прочитати на званичној страници Министарства здравља Републике Србије и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут":

covid19.rs 

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво