Читај ми!

Узми рачун и победи 2024 – Први круг

Влада Републике Србије, уз подршку НАЛЕД-а, организује први круг наградне игре "Узми рачун и победи 2024" који ће трајати од 25. априла до 8. јуна 2024. Прво извлачење заказано је за суботу, 11. маја, уз пренос уживо на Првом програму РТС-а у 18 часова. Као и у претходним круговима, уместо слања фискалних рачуна у ковертама, грађани право учешћа остварују регистровањем рачуна путем мобилне апликације "Узми рачун и победи".

Апликација је доступна у продавницама Google Play, Apple и Huawei, а у игри учествују рачуни са QR кодом који су издати на територији Републике Србије у складу са Законом о фискализацији, не старији од 1. јануара 2024. године.

Укупан наградни фонд овог круга обухвата 10 станова у Београду, укупне вредности од 1,9 милиона евра. Пет јавних извлачења биће одржано од 11. маја до 8. јуна, уживо на Првом програму РТС-а, суботом од 18 часова. У сваком од извлачења биће додељено по два стана у Београду. Право учешћа у првом и сваком наредном извлачењу имају фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења. Они рачуни који су регистровани након тога или који нису извучени у емисији, имају право учешћа у наредном извлачењу.

Нови круг доноси и једну новину за безготовинска плаћања. Уносом у апликацију, сваки фискални рачун добија јединствени алфанумерички код, а уколико је на налогу забележен безготовински начин плаћања (картицом, инстант и др.) добија се и још један додатни код. Сви додељени кодови равноправно учествују у јавним извлачењима.

Право учешћа у наградној игри имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Републици Србији, а процедура регистрације за учешће је врло једноставна. Након преузимања и инсталирања апликације, потребно је да направите кориснички налог. Неопходно је унети број мобилног телефона, име и презиме, место, адресу и број личне карте и означити поља која потврђују да је реч о пунолетној особи и да прихвата правила наградне игре и приватности. Након клика на дугме "Регистрација", учесник ће на број мобилног телефона добити СМС поруку са кодом који је потребно унети у апликацију и завршити креирање профила. Сваки грађанин, поред свог, у апликацији може да отвори још четири налога - примера ради за чланове своје породице, што ће олакшати старијим лицима и другим лицима којима је потребна помоћ с новом технологијом, да учествују у наградној игри.

За сваки унети рачун добија се јединствени алфанумерички код, а уколико је на налогу забележен безготовински начин плаћања, добија се додатни код. Код се састоји од два, односно три латинична слова, без додатних словних знакова и шест бројева, структура у облику "АА(А)000000". Сви додељени кодови учествују у јавним извлачењима.

Водитељ: Слободан Шаренац

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара