Читај ми!

Nenad Georgievski i Uroš Tomić

Gost današnje emisije je Nenad Georgievski, direktor festivala muzičkog dokumentarnog filma Skopje Cinema City Festival.

Georgievski je nedavno bio gost sestrinskog festivala Dok 'n Ritam, na kome je predstavio knjigu Makedonska rok enciklopedija autora Tošeta Filipovskog, kao i svoj film posvećen muzici Kirila Džajkovskog. Georgievski je muzički novinar i kritičar, ali i autor nekoliko muzičkih dokumentaraca. Zato ćemo danas razgovarati najviše na filmske teme, o muzičkim dokumentarcima, njihovoj popularnosti, izazovima, o džezu, kao i o festivalu koji Georgievski koncipira i vodi.

U želji da unapredi i podstakne produkciju kvalitetnih audio-vizualnih sadržaja, Sarajevo Film Festival je od ove godine ustanovio novu kategoriju nagrada - Srce Sarajeva za TV serije.

Među serijama koje su nominovane za titulu najbolje je i srpska serija Grupa, za najbolje kreatore serija nominovani su kreatori Grupe Uroš Tomić i Dragan Đurković, za najbolje glumce Jasna Đuričić i Filip Grujić, a za zvezdu u usponu Ivana Zečević. Zato ćemo u današnjoj emisiji razgovarati sa jednim od kreatora Grupe Urošem Tomićem.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво