Читај ми!

Natalija Avramović, Tanja Brzaković i Siniša Cvetić

Emisija o sedmoj umetnosti

U maju nam sledi FEST, a na njemu u okviru selekcije Fest fokus filmovi „Prolećna pesma" Natalije Avramović i „Prizori iz života džukca" Tanje Brzaković. Obe ove rediteljke danas će biti gošće Filmorame i govoriće o filmovima čijim premijerama idemo u susret.

Rediteljka „Prolećne pesme" Natalija Avramović, koja je pisala scenario zajedno sa Ljubinkom Stojanović, snimila je film o mladoj rediteljki i samohranoj majci koja se sprema da snimi film o Desanki Maksimović.

U ovom filmu, u kome pratimo emocionalno-seksualni rolerkoster glavne junakinje, uloge tumače Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Đorđe Đoković, Svetozar Cvetković, Danica Maksimović...

Dokumentarno-animirano ostvarenje „Prizori iz života džukca" rediteljke i scenaristkinje Tanje Brzaković je film koji u sedam prizora prati život i sudbine pasa lutalica sa margine našeg društva, navodeći nas da preispitamo odnos prema njima. Kombinacijom dokumentarnog materijala, animacije i glumačke interpretacije upoznajemo živote sasvim slične našim. Za animaciju je zadužen Vuk Palibrk, a glasove junacima daju Jelena Bosanac, Anica Dobra, Momčilo Bajagić Bajaga, Mirjana Karanović i drugi. O tome kako je bilo raditi na ovom filmu i inicijalnoj ideji govoriće Tanja Brzaković.

Biće reči i o upravo završenom filmu „Usekovanje", debitantskom ostvarenju Siniše Cvetića. „Usekovanje" predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce i najmlađeg člana - Jovana, koga tumači Pavle Mensur.

O filmu, čija se kompletna radnja odigrava u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja, u današnjoj emisiji govori Siniša Cvetić.

Preporučićemo i film koji je prikazan na upravo završenom Martovskom festivalu, a koji možete videti i na youtube-u. Reč je o filmu Zorana Bulovića o KST-u.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво