Читај ми!

Olivera Miletović: novinarstvo u službi istine

Gošća emisije Kontrapunkt je Olivera Miletović, jedna od vodećih novinarki u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, autorka emisije „Pitanja i odgovori" koja se preko deset godina emituje na TV Palma.

Sa Oliverom Miletović razgovaramo o poziciji novinara koji tragaju za istinom i trajnim vrednostima u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji nakon 2000-te godine u uslovima u kojima su komercijalni mediji uspostavili kontrolu nad gotovo svim što se čita, gleda ili čuje, prizvodeći narative za skretanje pažnje sa centralnih problema sa kojima se populacija suočava i preusmeravajući ljudske potencijale na trivijalnosti i tračeve o slavnim (celebrities) i VIP ličnostima.

Olivera Miletović je svoju karijeru započela u listu „Jež" u redakciji u kojoj je blisko sarađivala sa akademikom Matijom Bećkovićem. Radila je za gotove sve vodeće časopise u zemlji i jedno vreme na Trećem programu RTS-a. U autorskoj emisiji „Pitanja i odgovori" otvorila je prostor za racionalnu argumentaciju i logiku, u savremenim medijima zamenjenu proizvodnjom emocionalnih reakcija sa ciljem povećanja sveukupnog nivoa prividnog haosa koji usmerava svet ka uspostavljanju precizno planiranog globalnog poretka.

Autor emisije je Biljana Đorović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво