Читај ми!

Olivera Miletović: novinarstvo u službi istine

Gošća emisije Kontrapunkt je Olivera Miletović, jedna od vodećih novinarki u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, autorka emisije „Pitanja i odgovori" koja se preko deset godina emituje na TV Palma.

Sa Oliverom Miletović razgovaramo o poziciji novinara koji tragaju za istinom i trajnim vrednostima u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji nakon 2000-te godine u uslovima u kojima su komercijalni mediji uspostavili kontrolu nad gotovo svim što se čita, gleda ili čuje, prizvodeći narative za skretanje pažnje sa centralnih problema sa kojima se populacija suočava i preusmeravajući ljudske potencijale na trivijalnosti i tračeve o slavnim (celebrities) i VIP ličnostima.

Olivera Miletović je svoju karijeru započela u listu „Jež" u redakciji u kojoj je blisko sarađivala sa akademikom Matijom Bećkovićem. Radila je za gotove sve vodeće časopise u zemlji i jedno vreme na Trećem programu RTS-a. U autorskoj emisiji „Pitanja i odgovori" otvorila je prostor za racionalnu argumentaciju i logiku, u savremenim medijima zamenjenu proizvodnjom emocionalnih reakcija sa ciljem povećanja sveukupnog nivoa prividnog haosa koji usmerava svet ka uspostavljanju precizno planiranog globalnog poretka.

Autor emisije je Biljana Đorović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара