Читај ми!

Marina Fafulić Milosavljević i Dragana Žarevac

50 godina filmskog hita u srpskoj kinematografiji 1969-2019 i Balans

Sinoć je, u okviru Slobodne zone u Jugoslovenskoj kinoteci održana promocija knjige 50 godina filmskog hita u srpskoj kinematografiji 1969-2019 Marine Fafulić Milosavljević, koju je objavio Filmski centar Srbije. Ova knjiga je zanimljiva kako za filmofile, tako i za one koji se bave filmom praktično ili teorijski, jer fenomen domaćeg filmskog hita analizira najpre sa teorijskog aspekta - kroz definiciju i nastanak filmskog hita, istorijski razvoj produkcije hitova i odlike savremene produkcije, a potom i sa onog praktičnog i mnogo zanimljivijeg - kroz konkretne primere.

Gošća današnje Filmorame je autorka Marina Fafulić Milosavljević, koja će osim o ovoj uzbudljivoj knjizi govoriti i o svom radu na Fakultetu dramskih umetnosti, ali i televiziji i filmu.

Video rad Dragane Žarevac Balans u produkciji Nezavisnog filmskog centra Filmart uz podršku Filmskog centra Srbije, biće premijerno predstavljen od 12. novembra 2020. u okviru festivala Les Instants Video u Marseju. Polazeći od arhivskih materijala u formi crteža i tekstualnih zapisa svojih prvih performansa izvedenih od novembra 1979. do aprila 1986. u Studentskom kulturnom centru u Beogradu i u Galeriji ŠKUC u Ljubljani, Dragana Žarevac u okviru rada Balans bira tri rada da ih ponovo izvede i zabeleži video-kamerom. U današnjoj emisiji čućemo i Draganu Žarevac.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво