In memoriam: Branka Veselinović (1918-2023) - "Pozorišna bajka"

Povodom odlaska Branke Veselinović u večerašnjoj emisiji slušaćemo sećanja naše poznate glumice zabeležena 2017. godine, povodom njenog 99. rođendana.

Tokom svoje karijere Branka Veselinović glumila je u više od 100 predstava u pozorištu, i više od 50 televizijskih serija i filmova. Bila je najstarija živa glumica na svetu, dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad. Igrala je na scenama svih beogradskih pozorišta, a u Americi je na engleskom jeziku igrala glavnu ulogu u predstavi "Majka hrabrost i njena deca". Od 1980. četiri godine je bila ambasadorka UNICEF-a. Osnovala je i glumačku nagradu "Branka i Mlađa Veselinović".

U večerašnjoj emisiji Branka Veselinović govori o svom životu, o detinjstvu i prvim interesovanjima za glumu, o svojim prvim ulogama u pozorištu, o svojoj vezanosti za radio i emisiju Veselo veče, i o svom dugogodišnjem humanitarnom radu.

Za mnoge naše glumce, pesnike i književnike Branka Veselinović "sa dušom od svile" bila je i neponovljiva "pozorišna bajka". Glumica je bila posvećena pozorištu, i na sceni je ostvarila brojne zapažene uloge, Pored toga, bavila se slikarstvom i pisala stihove. Krasili su je dobrota, ljubav i radost stvaranja .

U emisiji su korišćeni delovi tekstova iz monografije ''Na dnu smeha leže suze'' Zorana T. Jovanovića.

Autor emisije: Tamara Krstić

                            

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво