Читај ми!

Za naše orlove krstaše

Zbog toga što je transplatacija matičnih ćelija jedini način za izlečenje mnogih oboljenja, a put da se dođe do davaoca težak, prošle godine je otpočela kampanja „Osloni se na mene'', čiji su rezultati već vidljivi, za sedam meseci upisano je oko 1200 potencijalnih davalaca više od godišnjeg proseka. Od početka ove godine u našoj zemlji urađene su 33 transplantacije matičnih ćelija hematopoeze od nesrodnih davalaca. Poznato je da Svetski registar broji više od 40 miliona potencijalnih davalaca, a da bi se taj broj u našoj zemlji zančajnije povećao, potrebno je otkloniti predrasude da procedura nije bolna, već bezbedna za donora. O tome razgovaramao sa dr Glorijom Blagojević, iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Deo današnje emisije rezervisan je, kao i svakog prvog ponedeljka u mesecu, za razgovore sa slušaocima Radio Beograda 1, za komentare, sugestije i primedbe u vezi sa našim programom i emisijama.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pokreće veliku kampanju prikupljanja novčanih sredstava koja će biti iskorišćena za dalji rad na opstanku orla krstaša, impozantne ptice grabljivice koja se nalazi na našim nacionalnim obeležjima, ali je već godinama unazad na ivici opstanka. Kapmanju "Za naše krstaše: zaštitimo ugroženog orla" najaviće Uroš Stojiljković iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво