Oproštaj od kraljice Elizabete druge

U Londonu je završena državna ceremonija sahrane kraljice Elizabete Druge. Kovčeg će biti prenet u dvorac Vindzor. Polaganje tela preminule kraljice, biće obavljeno večeras na privatnom opelu, a vodiće ga vindžorski đakon. Kraljičino poslednje počivalište biće porodična kapela kralja Džordža Šestog. Prethodno je britanska mornarica prenela kovčeg s telom kraljice iz Vestminsterske dvorane u Vestminstersku opatiju, gde su se okupile brojne zvanice, a među njima je bila i premijerka Ana Brnabić.

Nastavljeni su sukobi u Ukrajini. Vlasti Hersonske oblasti koja je pod kontrolom ruskih trupa, saopštile su da je pet eksplozija ođeknulo u centru grada, i da je protiv- vazdušna odbrana odbila sve napade. Ruska vojska navodi i da je američki sistem HIMARS korišćen u Zaporoškoj, Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Ukrajinska državna kompanija za atomsku energiju Energoatom saopštila je da je ruska vojska napala nuklearnu elektranu u južnom regionu Nikolajev.

U Skupštini Crne Gore, u toku je sastanak stare parlamentarne većine o formiranju Vlade Crne Gore i sastavu novog skupštinskog rukovodstva. Danas ističe rok do kada bi predsednik Milo Đukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade.

Danas će biti odigrane preostale dve utakmice 12-og kola fudbalske Superlige Srbije. Od 17 časova, Kolubara dočekuje Novi Pazar, a dva sata kasnije Radnički će se u Nišu sastati sa Spartakom. Posle tih mečeva, u domaćem šampionatu sledi dvonedeljna pauza, zbog obaveza reprezentacije u Ligi nacija. Srbija se, najpre, u subotu sastaje sa Švedskom u Beogradu, a narednog utorka u Oslu sa Norveškom.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednici vesti: Irena Jelovac i Vladimir Mihajlović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво