Читај ми!

Na Pragu novog uspeha

Utakmicom Španija–Bugarska, zvanično je počelo Evropsko prvenstvo u košarci, koje se održava u Nemačkoj, Italiji, Češkoj i Gruziji. Pet gradova, odnosno četiri zemlje ugostiće najbolje evropske košarkaše, a trofej brani selekcija Slovenije.Prvog dana na programu je šest utakmica, po tri iz grupe A i B. Evropsko prvenstvo zvanično počelo je utakmicom grupe A Španija–Bugarska, prvi bodovi na šampionatu pripali su Špancima. Reprezentacija Srbije na EP igraće u grupi D, protiv selekcija Holandije, Izraela, Češke, Poljske i Finske. Naša selekcija mečeve grupne faze igra u Pragu, a nokaut faza takmičenja igraće se u Berlinu. "Orlovi" će prvi meč odigrati u petak protiv Holandije od 21 čas. RTS će pratiti čitav tok šampionata kroz prenose na televizijskim kanalima i uz priloge, rubrike i prenose na Radio Beogradu 1, naš reporter je Slobodan Maletić.

Muška seniorska reprezentacija Srbije plasirala se u osminu finala na XH SP 2022, koje se igra u Poljskoj i Sloveniji. Srbija je  u 3. kolu, u dvorani „Spodek" u Katovicama, pobedila Tunis sa 3:0,  posle 68 minuta igre, pa će u osmini finala igrati sa Argentinom, u Gljivicama u utorak, 6. septembra, od 17.30 časova. U tom gradu, udaljenom 30 kilometara od Katovica, igraće istog dana i Brazil - Iran od 21 čas, a pobednici će igrati u četvrtfinalu. 

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 u 168. "večitom derbiju" koji je obeležio deveto kolo Superlige Srbije. Derbi je obeležio evrogol Osmana Bukarija, ali je Partizan uspeo da se vrati u igru i izvuče remi. Fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari izjavio je posle 168. večitog derbija sa Partizanom da je srećan zbog gola koji je postigao, navodeći da je to najlepši pogodak u njegovom životu, ali je dodao i da je tužan jer njegova ekipa nije pobedila.Fudbaler iz Gane kaže da ima pozitivne utiske kada je reč o derbiju, ali i da je siguran da će to biti još bolje kada Crvena zvezda bude domaćin. Svoje mišljenje o 168. večitom derbiju slušaocima će izneti naš fudbalski internacionalac Radmilo Mihajlović. 

Aleksandra Krunić  upisala je pobedu u drugom kolu Ju-Es opena, pošto je sa 2:1 savladala Čehinju Barboru Krajčikovu. U trećem kolu će se sastati sa Ljudmilom Samsonovom, ruskom teniserkom koja zauzima 35. mesto na VTA listi. Kecmanović večeras, ne pre 22 časa po srednjoevropskom vremenu, ima za rivala na istom turniru iskusnog Francuza Gaskea. Stevan Kovačević, obilazeći gradove domaćin predstojećeg Krosa RTS-a kroz Srbiju, danas nam se javlja iz Sombora, grada zelenila. Razgovaramo i sa kapitenom ženske fudbalske reprezentacije Srbije uoči sutrašnjeg, vrlo važnog dueala sa selekcijom Portugalije, pre koje bi mogle da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Australiji i na Novom Zelandu. Utakmica se igra u petak veče od 20 časova na stadionu SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. 

Biće dosta zvučnih priloga i drugih informacija iz domaćeg i međunarodnog sporta. U realizaciji emisije učestvuju Darko Milosavljević, Dejan Bulajić i Vesna Gemović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.
 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво