Читај ми!

„Carta Serbica“- boravak bez srpskog državljanstva

Veliku pažnju, kako u Srbiji, tako i u dijaspori, privukao je najnoviji program organizacije „Tačka povratka“. Nazvan je „Carta Serbica“. Podrazumeva niz pogodnosti za naše u dijaspori koji, iako srpskog porekla, nemaju srpsko državljanstvo ili su ga se, recimo, zbog posla u Austriji ili Nemačkoj, svojevremeno odrekli, a žele da se vrate i određeno vreme borave, možda i rade, u Srbiji. O pogodnostima koje nudi „Srpska karta“ govoriće Ivan Brkljač, direktor „Tačke povratka“. 

Slavica Kintero Marone poznato je ime među našima u Nemačkoj gde godinama živi i radi. Zaposlena je u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Potpredsednica je Centralnog saveta Srba u toj zemlji. Politički je aktivna. Bori se za prava Srba kojih, po procenama, ima oko milion.

Vladimir Vukićević je kao mali dečak, zbog lečenja, s porodicom otišao u Ameriku. Tamo je završio školu i fakultet. Danas je uspešan preduzetnik, vlasnik nekoliko startap firmi.

Uspehom se može pohvaliti i Marko Nikolić, profesor fizičkog vaspitanja, menadžer na Akademiji za sport u Kavajtu. „Mnogo se radi, ali može i mnogo da se zaradi", kaže Marko. Marko je mnogima poznat kao humanitarni radnik i motivacioni govornik.

Urednica emisije je Gordana Gligorić.

Izbor muzike: Snežana Stanojević.

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво