Читај ми!

Prva medalja za Srbiju u Minhenu

Armin Sinančević je osvojio prvu medalju za Srbiju na EP u Minhenu, dok je Asmir Kolašinac morao da se u ovakvoj konkurenciji zadovolji  osmim mestom. Velika borba tokom celog finala vodila se između trojice prvoplasiranih. Na kraju slavio je Hrvat Mihaljević najboljim hicem koji je ostvario u poslednjoj seriji - 21.88.Naš Armin Sinančević je do druge pozicije stigao hicem iz pete serije 21.39. Trećeplasirani Čeh Stanek je dobacio do 21.26 u trećoj seriji.

U finalu skoka udalj imaćemo dve predstavnice- Milicu Gardašević i Ivanu Vuleta. Milica  je u prvoj seriji preskočila kvalifikacionu normu. I sjajnim skokom u prvoj seriji od 6.83 preskočila je kvalifikacionu normu i plasirala se u finale skoka udalj. Ivana Vuleta je prestupila u prvoj seriji, potom je u drugoj skočila 6.53, da bi najbolji skok imala u trećoj seriji kada je doskočila na 6.67, što je bilo dovoljno za plasman u finale po rezultatu. U istoj disciplini, samo za muškarce, večeras u 20.27 časova u finalu je Lazar Anić. od naših će trčati i Milana Tirnanić, u polufinalu na 100 metara. Takmičenje su završili Luka Trgovčević- 110 metara prepone i Boško Kijanović u trci na 400 metara.

Boris Drobac , predsednik Plivaćkog saveza Srbije naš je sagovornik u priči o Evropskom prvenstvu koje se održava u Rimu. Srpski plivač Andrej Barna plasirao se u polufinale  u disciplini 50 metara slobodnim stilom, održaće se danas u 18.24 časova. Barna je u kvalifikacijama zauzeo 14. mesto rezultatom 22,23 sekunde. Srbija je u kvalifikacijama imala još dva predstavnika, koja nisu uspela da se plasiraju medju 16 najboljih u Evropi, to su Nina Stanisavljević. David Popovići, rumunski plivač srpskog porekla, postao je šampion Evrope na 200 metara slobodnim stilom. On je sjajno otplivao na šampionatu kontinenta u Rimu ostavivši konkurente nekoliko metara iza, pokazavši izuzetan talenat. Reč je o momku koji ima svega 17 godina i od kog se tek očekuju velika dela.  

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su sa aerodroma `Nikola Tesla` čarter letom u Izrael, gde će u sredu odigrati prvu utakmicu plej-ofa za Ligu šampiona protiv ekipe Makabija iz Haife. Trener Dejan Stanković na put je poveo 23 igrača koji će, kako kaže, uraditi sve da izbore što bolji reziltat pred revanš u Beogradu. Na listi putnika, iz zdravstvenih razloga, nema Milana Pavkova. Nekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije Igor Duljaj novi je trener Teleoptika, filijale FK Partizan. Duljaj će na toj funkciji naslediti Alberta Nađa, koji se priključio stručnom štabu novog trenera crno-belih Gordana Petrića. Duljaj je bio pomoćni trener u stručnom štabu Aleksandra Stanojevića, a dolaskom Ilije Stolice u klub na početku sezone nije bio deo sistema prvog tima Partizana. O aktuelnoj situaciji u redovima crno-belih, koji su i do prve pobede posle dosta vremena, pre nekoliko dana, došli na jedvite jade, u debeloj sudijskoj nadoknadi, razgovaramo sa bivšim asom crno-belih i fudbalskim trenerom Darkom Tešovićem. 

U današnjem `Sportskom žurnalu` čućete i druge aktuelnosti iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas ono o čemu ćete sutra biti u prilici da čitate u štampi. U realizaciji emisije učestvuju članovi Sportske rubrike Radio Beograda 1.

 

Ispred mikrofona je Željko Stefanović

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво