Читај ми!

Rokumentarac

“Everybody wants to rule the world”... “Svako bi da vlada svetom”... Pa, možda i jeste istina... Ono što je sigurno je da su Tears For Fears u jednom trenutku zaista vladali svetom popularne muzike.

Istina, nije to bilo baš tako skoro, ali je činjenica da je kvalitet njihove muzike još uvek na istom nivou. Uostalom, uverićemo se u to preslušavajući njihov novi album "The Tipping Point".

Rokenrol je nastao na temeljima mnogih vrsta muzike... Od folka do klasike...
Ali, prvorođenče rokenrola je zasigurno bio rokabili. U vreme kad je ovaj pravac bio sve i svja u popularnoj muzici, događale su se i evolutivne promene i tektonski poremećaji koji su nas doveli do današnjeg trenutka i savremenog poimanja pojma popularna muzika. Ipak, ima i onih koji ostaju verni originalu. Danas vam predstavljamo Black Valley Moon i njihov aktuelni album "Songs From The Black Valley".

Kad već govorimo o počecima... Neki početak u rokenrol univerzumu se nedvosmisleno vezuje za pojavu i delovanje grupe  Led Zeppelin. Njihov uticaj na potonja dešavanja je toliki da se svako malo pojavi poneki tribute album na kome ini izvođači izvode njihove pesme nudeći nam njihovo viđenje istih. Ponekad potpuno promaše temu, a ponekad urade domaći zadatak toliko dobro da možete samo da dodate: "Odličan - 5."

Beth Hart je bila marljiva... I više nego uspešna... Čak toliko da na momente niste sigurni da negde iza zavese ne proviruje i Robert Plant lično. Dame i gospodo, Beth Hart peva pesme Cepelina. Pa, može li bolje?!

Autor i voditelj Aleksandar D. Petrović.

 

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво