Читај ми!

Vrućina protiv fudbala

Utakmica Mladost Lučani - Crvena zvezda, koja je trebalo da se igra sutra uveče od 19 časova, pomerena je - na zahtev klubova - zbog velikih vrućina za nedelju veče, prvi sudijski zvižduk čuće se tek u 21 čas. To je potvrdila i Zajednica fudbalskih klubova Srbije, odluku je doneo direktor takmičenja Aleksandar Pivić, zbog vremenskih uslova koji ne pogoduju sportistima na zelenom tepihu. Zašto i samo baš ta utakmica, a ne i ostale - pitanje je o kome valja razmisliti. 40 sutrašnjih stepeni, najavljenih za veći deo Srbije, sigurno neće prijati ni ostalim fudbalerima, ne samo prvotimcima Mladosti i Zvezde.

Ukoliko ne bude još nekih odlaganja, što teoretski nije nemoguće, večeras od 20 časova u trećem kolu novog šampionata igraju Javor i Novi Pazar, sutra od 21 sastaju se Partizan-TSC i Radnik-Radnički Kragujevac, dok se u nedelju, sem meča u Lučanima, u isto vreme, igraju i utakmice Vojvodina-Spartak i Voždovac-Mladost GAT, dok bi od 19 časova trebalo da igraju Čukarički i Napredak. Čućemo i izjave Ilije Stolice, trenera Partizana, uoči duela sa ekipom iz Bačke Topole, odnosno šefa struke Crvene zvezde Dejana Stankovića, povodom stote pobede koju je ostvario sa svojim igračima. Inače, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije zabranila je Partizanu registraciju novih igrača svih uzrasta u trajanju od tri meseca zato što klub iz Humske nije platio Crvenoj zvezdi skoro 6,8 miliona dinara za razbijene stolice na stadionu "Rajko Mitić" na dva "večita derbija". Partizan je zbog ponašanja svojih navijača u 167. "večitom derbiju" morao da na ime naknade štete Crvenoj zvezdi da isplati 2.102.006 dinara,ali to do danas nije učinio.

Tu su i ođeci prvih ovogodišnjih izlazaka naših klubova u Evropu- Čukarički je ubedljivo savladao u gostima rivala iz Lukesmburga, dok je niški Radnički remizirao na gostovanju u Malti, što oba naša kluba ostavlja u igri za naredna kola, gde ih, prema planu i programu, očekuju Tvente, odnosno Volfsberger. U odnosu na inače mladu vaterpolu selekciju Srbije, na put u Strazbur otišla je još mlađa postava, kako bi igrala na završnom turniru Svetske lige. Momci su poleteli danas, stigli na odredište i već od 18 časova igraće prvi meč sa selekcijom Crne Gore, sve to u istom danu. Sutra se sastaju sa Španijom, preksutra sa Australijom. Prenos današnje utakmice je na Prvom televizijskom kanalu Medijskog javnog servisa. 

Govorićemo i danas o velikom uspehu mladih rukometaša Srbije koji su osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu. Selektor naše reprezentacije Đorđe Teodorović izdvaja trenutke koji su obeležili ovaj šampionat, najsvetlije trenutke svojih izabranika i onih kada fortuna nije baš bila na njihovoj strani. Na kraju balade, odličan rezultat, pa kada se tome dodaju takođe bronzane medalje na Mediteranskim igrama dve naše selekcije, ženske i muške, stvarno imamo prijatnu obavezu da još malo poslušamo ponosnog selektora, koji je sa ovom selekcijom već tri godine. 

Vladimir Šakotić ispričaće nam kako se odvija memorijalni šahovski turnir Svetozar Gligorić, posvećen legendarnom velemajstoru, omiljenom u zemlji i svetu, novinaru, muzičaru, osvajaču Zlatnog mikrofona naše kuće, u kojoj je ostavio značajan trag. Gligorić je i danas jedinica mere u našem šahu, svi bi voleli da dostignu makar deo njegovih uspeha i karijere, otuda i veliko interesovanje za učešće na turniru koji se dešava u našem glavnom gradu.

O domaćim i međunarodnim vestima iz sveta sporta možete slušati  u današnjem Sportskom žurnalu. Ono što čujete danas, tek sutra ćete moći da čitate na novinskim stupcima. U realizaciji emisije učestvuju Darko Milosavljević, Aleksandar Radović, Milan Bigović i Miloš Panić.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво