Diverzione mere - alternativa za krivično gonjenje maloletnih prestupnika

Savremena tendencija u oblasti reagovanja na maloletnički kriminalitet je traženje alternativa za standardni krivični postupak. Jedno od rešenja je tzv. diverzioni koncept koji podrazumeva socijalne, obrazovno-vaspitne i medicinske mere kojima se zamenjuju postojeće krivične sankcije. Šta je cilj primena diverzionih mera prema maloletnim prestupnicima, i koliko je taj koncept primenjen u Srbiji pitamo Milicu Kovačević sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Predsedništvo DPS-a Crne Gore odlučilo je da uskrati podršku vladi premijera Dritana Abazovića, nakon što je Vlada u petak usvojila Predlog Temeljnog ugovora sa SPC. Slične su reakcije i Socijaldemokrata i SDPa te samo dva meseca od formiranja, vladi u Podgorici preti pad. O novim političkim potresima u Crnoj Gori za Magazin iz Podgorice govori novinar Nikola Marković.

U Zalazju kod Srebrenice obelezava se 30 godina od stradanja Srba koje su ubijeni na Petrovdan 1992. godine. Tog tragičnog dana u srebreničkim selima Zalazje i Sase i bratunačkim Biljača i Zagoni nastradalo je 69 srpskih civila i vojnika. Iz Zalazja se javlja naša Nataša Raketić.

Urednik Jelena Vidić.


Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво