Читај ми!

Načelnik Luganska: Severodonjeck na ivici humanitarne katastrofe

Ruske snage granatirale su jutros okrug Krivog Roga, u centralnoj Ukrajini. Načelnik Luganske oblasti kaže da ruske snage napreduju zapadno od Lisičanska, a da je situacija u Severodonjecku "na ivici humanitarne katastrofe". Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan oko 400 miliona dolara, među kojima su i četiri raketna sistema HIMARS. Amerika šalje oružje - jer po svaku cenu želi da produži rat, navodi se u saopštenju ruske ambasade u Vašingtonu.

Dan nakon atentata Japanci odaju počast Šinzu Abeu. Kolona sa posmrtnim ostacima bivšeg japanskog premijera stigla je u njegovu rezidenciju u Tokiju. Kako prenosi agencija Kjodo, rezidenciju je posetio i premijer Fumio Kišida. U ponedeljak će biti održano noćno bdenje, a Abe će biti sahranjen u utorak, 12-og jula, u njegovom rodnom gradu Šimonoseki. Abe, premijer Japana sa najdužim stažom, ubijen je juče dok je držao predizborni govor. Policija utvrđuje detalje o motivima i metodama koji je koristio Abeov ubica, Tecuja Jamagami, koji je uhapšen odmah nakon napada.

Muslimani širom sveta obeležavaju kraj hodočašća i početak Kurban-bajrama. Vernici su se okupili u Velikoj džamiji u Meki na molitvi u zoru, čime je počeo praznik. Verski velikodostojnici i predstavnici institucija i organizacija u Srbiji uputli su vernicima čestitke u kojima pozivaju na uzajamno poštovanje, učvršćivanje porodičnih odnosa i deljenje radosti povodom praznika. Bajram je počeo jutarnjom molitvom, Bajram namazom. Praznik su islamskim vernicima čestitali srpski patrijarh Porfirije, predsednik i premijerka Srbije i ministri u Vladi.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Irena Jelovac i Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво