Читај ми!

Korak do finala

Svašta se izdešavalo u poslednja 24 sata oko Vimbldona, ali ono što nas najviše i jedino interesuje- Novak Đoković je na korak do finalnog meča, potom i novog pehara na Vimbldonu. Na putu mu je još Kameron Nori, sa kojim je tokom karijere igrao samo jednom. U tom, jedinom međusobnom duelu, Đoković je lako došao do pobede u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu prošle godine - 6:2, 6:1. Novak je, podsetimo, u četvrtfinalu, posle totalnog preokreta, savladao odličnog Janika Sinera, dok je Englezu ovo najveći uspeh u karijeri, budući da je do sada, na preostala tri grend slema - Australijan openu, Rolan Garosu i Ju-Es openu, stizao do trećeg kola. Vest dana je da se Rafael Nadal povukao sa turnira zbog povrede, pa je Australijanac Kirjos tako došao do finala bez borbe. Kirjos je na društvenim mrežama poslao Nadalu poruku podrške. "Drugačiji igrači – drugačije ličnosti. Rafaele, nadam se da će tvoj oporavak ići dobro i svi se nadamo da ćemo te uskoro videti zdravog. Do sledećeg puta...", napisao je Australijanac na društvenim mrežama. Meč između Đokovića i Norija na Centralnom terenu sigurno neće početi pre 15 časova i 30 minuta.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz od Slovenije u tri seta, naredni meč naši momci igraju večeras od 20 časova sa Italijom, slede dueli sa Poljskom i Kinom. Čućemo šta uoči novih duela Lige nacija kažu trener u našem stručnom štabu Bojan Janić i reprezentativci Nikola Jovović i Miran Kujundžić.  

 

Nakon što su Teodora Boberić i Natalija Dragojević  osvojile za našu zemlju srebrnu i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za atletičare do 18 godine, u finišu takmičenja osvojeno je  i evropsko zlato. Trostruka juniorska šampionka Srbije, nacionalna rekorderka u skoku uvis, Angelina Topić ispisala je nove stranice istorije. Ona je u finalu  preskočila 192 cm i osvojila prvo mesto i zlato za Srbiju. Selektor Edin Zuković i direktor našeg Atletskog saveza iznose utiske posle ovih uspeha koji raduju sve koji vole atletiku. 

Večeras počinje novi fudbalski šampionat Srbije, prvi susret igra se na krovu tržnog centra na Dušanovcu, od 20 časova sastaju se Voždovac i Novi Pazar. Oba kluba imaju nove trenere- zmajeve predvodi Nebojša Jandrić, poznat po uspesima sa ekipom IMT-a, dok Pazarce sada predvodi Vladimir Gaćinović, koji je tokom minulog rada u Spartaku negovao ofanzivni fudbal. Crvcena zvezda u nedelju dočekuje ekipu niškog Radničkog, dok Partizan sutra gostuje Javoru u Ivanjici. Ovo je po mnogo čemu jedinstvena sezona, takmičarski interesantna, zbog ostvarenih uspeha srpskih klubova na evropskoj sceni, tako da ćemo u elitnom takmičenju, Ligi šampiona, imati čak dva predstavnika, kao nikada do sada, i to jednog diretno u grupnoj fazi, dok će drugoplasirani imati mesto u kvalifikacijama.

Krilni napadač Crvene zvezde Aleksandar Katai dobiće trofej "Bora Kostić" namenjen najboljem strelcu kluba iz Ljutice Bogdana, preneo je zvanični sajt Crvene zvezde. Katai je u protekloj sezoni postigao 33 gola za crveno-bele, a ujedno je i najbolji asistent prvaka Srbije sa 13 asistencija. Fudbaleru rodom iz Srbobrana priznanje će biti uručeno u nedelju, uoči utakmice prvog kola nove sezone Superlige, sa Radničkim iz Niša od 20 časova.

Švajcarski sud oslobodio je Sepa Blatera i Mišela Platinija optužbi za prevaru. Sud u Švajcarskoj odlučio je da dvojac nije kriv za prevaru, odnosno za nelegalno plaćanje Blatera Platiniju sume od dva miliona franaka za konsultantske usluge. Iz košarke-  Panatinaikos insistira da prelazak Nemanje Nedovića u Crvenu zvezdu nije gotova stvar dok srpski šampion ne uplati 300.000 evra na ime obeštećenja, preneli su grčki mediji. Tim sa Malog Kalemegdana već je predstavio Nedovića kao novo pojačanje, košarkaš je u društvu menadžera Miodraga Ražnatovića potpisao ugovor sa crveno-belima, ali Atinjani poručuju da će Nemanja postati slobodan igrač tek kad Zvezda ispuni obavezu i plati pomenutu sumu novca. 

Čućemo i druge vesti iz domaćeg i međunarodnog sporta. Poslušajte danas ono o čemu ćete sutra moći da čitate na stupcima štampe. U realizaciji emisije učestvuju Žarko Bovan, Vesna Gemović, Snežana Pantović, Miloš Panić i Slobodan Maletić.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво