Читај ми!

VUČIĆ: Država izašla u susret velikom broju zahteva radnika FIJAT-a

Država je izašla u susret velikom delu zahteva radnika Fijata, a konačan dogovor biće postignut do srede, kada se završe i svi razgovori sa Stelantisom, poručio je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti. Dobre vesti ima i za penzionere, nezaposlene i radnike čija primanja ne prelaze 70.000 dinara mesečno: od ponedeljka će moći da se prijave za vaučer od 15 000 dinara za odmor u Srbiji. Za predstojeću zimu, ponovlja da će biti izazovna, ali da će hrane, kao i struje biti dovoljno, a do 1. septembra u rezervama će biti 400 miliona kubnih metara gasa.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal posle višemesečnog predistražnog postupka uhapšeno je devet osoba, a za još jednom se traga. Neki od njih su visokorangirani pripadnici Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane. Osumnjičeni su zaključivali veći broj ugovora koji su se odnosili na različita investiciona ulaganja za potrebe Ministarstva odbrane odnosno Vojske Srbije, a radi ostarivanja imovinske koristi u višemilionskom iznosu. Uhapšenima je odredjeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Republička izborna komisija odlučila je da se 30. juna ponovi glasanje na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu, u opštini Bujanovac. Glasački listići na srpskom i albanskom jeziku štampaće se u 1089 primeraka, koliko ima birača na tom izbornom mestu. Glasanje na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Muharem Kadriju" trebalo je da bude ponovljeno četvrti put u četvrtak, 23. juna, ali nije održano zbog nesuglasica među članovima odbora, a zatim i zbog dojave o postavljenoj bombi. Od izbora u Velikom Trnovcu zavisi kada će biti proglašeni rezultati parlamentarnih izbora održanih 3. aprila.

Sukobi u Ukrajini se nastavljaju, a najteže borbe i dalje se vode u Donbasu. Lokalne vlasti su saopštile da su ruske trupe preuzele najveći deo severa Luganske oblasti i da se ukrajinska vojska povlači na rezervne položaje. Moskva pojačava raketne udare širom Ukrajine. Kijev veruje da je, uprkos teškoj situacija, pobeda moguća, uz podršku Zapadnih saveznika. Britanski premijer Boris Džonson je upozorio da se pomoć Ukrajini mora nastaviti i da ne bi trebalo razmišljati o tome da
se ta zemlja odrekne dela svoje teritorije.

Iz dana u dan u Srbiji se povećava broj pozitivnih na virus korona. Stručnjaci trenutnu epidemijsku situaciju ocenjuju kao nepovoljnu. Brojke se povećavaju i u Grčkoj, Austriji, Nemačkoj, Italiji. Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da su trenutni brojevi očekivani za letnji period, te da nas novi talas virusa očekuje tek u kasnu jesen.

Ekipa krosa RTS-a otputovala je za Leskovac gde će u narednih sedam dana biti održan međunarodni kamp.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici emisije: Vladimir Mhiajlović i Marica Serdar

Producent: Srđan Manojlović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво