Читај ми!

Opštine i socijalne usluge

U okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, lokalne samouprave su dobile podršku u sprovođenju socijalnih usluga. O realizaciji projekta, sa Natašom Ivanović, službenicom za socijalnu uključenost na programu Swiss PRO, razgovara Ružica Zorkić Radičević. A kako su projekti u okviru ovog programa prihvaćeni u opštinama, pitamo Krstinu Evtov, stručnu saradnicu u Centru za socijalni rad opštine Ćuprija.

Posle pauze od dve i po godine, zbog panedmije Kovida-19, građanima Srbije ponovo su dostupna direktna savetovanja u Nemačkom informativnom centru za migracije, stručno obrazovanje i karijeru. Ovaj centar posluje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i namenjen je svim građanima Srbije koji su se vratili ili razmišljaju o povratku u zemlju, kao i onima koji žele da se informišu o regularnim načinima odlaska u inostranstvo. Povodom ponovnog otvaranja DIMAK centra, Miša Stojiljković razgovarao je sa menadžerkom za komunikacije ovog savetovališta Marijom Branković.

Jelena Perendija Mihajlović pripremila je priču o otvaranju Implantološkog istraživačkog centra, čime Stomatološki fakultet u Beogradu obeležava 74 godine rada. Gradnja centra počela je pre pet godina i pored usluga koje će pružati građanima, opremljen je laboratorijama za naučna istraživanja i aparatima za digitalnu stomatologiju.

Ovog jutra razgovaramo i sa čuvenim svetskim fotografom Brajanom Rašićem, povodom izložbe pod nazivom „Stars", koja će danas biti otvorena u galeriji „Đura Jakšić" u Kragujevcu, kao uvod u 12. izdanje Arsenal festa.

Ako ste ljubitelj video igara, sve video-igre nastale tokom manifestacije Maj mesec matematike, posetioci će tokom leta imati priliku da vide u Mikrogaleriji, izložbenom prostoru Centra za promociju nauke. Da li ćete moći i da ih igrate pitaćemo Nikolu Damjanovića, studenta Matematičkog fakulteta i naučnog komunikatora u Centru za promociju nauke.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво