Читај ми!

Finale Memorijalnog turnira "Igrajmo za 16"

 Danas se finalnim utakmicama privodi kraju 23. Memorijalni turnir "Igrajmo za 16" koji se svake godine organizuje u znak sećanja na naše poginule kolege tokom borbardovanja 1999. godine. U Sportskom centru Voždovac na Banjici biće odigrane finalne utakce u malom fudbalu u ženskoj i muškoj konkurenciji kao i dva revijalna meča. Program počinje u 12 časova, a o super finalu za naš program govori kolega Miroslav Medić, predsednik Organizacionog odbora Memorijalnog turnira "Igrajmo za 16".   

Kako žive meštani Ravne reke, rudarskog naselja blizu Resavice saznaćemo od koleginice Vesne Lazić. Od nekadašnjeg mesta gde je polovinom prošlog veka živelo 4000 ljudi, a u naselju bilo 14 kafana, osam pekara i svakodnevne bioskopske projekcije danas je ostalo tek 150 žitelja.

U Somboru radi Centar "Zdravka", koji pruža podršku osobama i porodicama obolelih od malignih i šećerne bolesti. Svakodnevno rade sa pacijentima, organizuju radionice i putovanja, a javljaju im se za podršku i pacijenti iz Sremske Kamenice. Oni su neprofitna organizacija, sve je na volonterskoj osnovi - psiholozi, onkolozi. Međutim, javio se problem da ne mogu više da finansiraju osnovne troškove i situacija ide ka tome da će prestati sa dugogodišnjim radom.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво