Читај ми!

Korak ka polufinalu

Odbojkašice TENT-a iz Obrenovca postigle su veliki uspeh u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa izazivača, savladavši ekipu Medžidije na njenom parketu rezultatom 3-1. Koronom oslabljeni sastav `energetičarki` nije razmišljao o predaji, već su izabranice Vladimira Vasovića dale sve od sebe i obezbedile izuzetnu prednost pred revanš meč u Srbiji. TENT je tako upoptpunio uspeh srpske klupske odbojke, imajući u vidu da je prethodno i Vojvodina ubedljivo u gostima savladala tim Zenita u Ligi šampiona, i to usred Sankt Peterburga. Ovog vikenda nastavlja se i šampionat Srbije, TENT će za rivala imati ekipu Železničara iz Lajkovca, ovaj meč biće prenošen u nedelju na Drugom tv kanalu naše kuće. O uspehu u Rumuniji i nastavku domaćeg prvenstva, razgovaramo sa primačem servisa TENT-a, iskusnom Jelenom Bekom Stanimirović

Marina Maljković produžila je ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije na još dve godine, što znači da će kao glavnomonadujuća na klupi našeg državnog tima biti sve do Olimpijskih igara u Parizu. Predrag Danilović je u ime Saveza biranim rečima govorio o radu i uspesima Maljkovićeve, deo njenog obraćanja čućemo i u današnjem `Sportskom žurnalu`. Ovog popodneva igraju se tri susreta regionalne ABA lige u košarci- Krka u Novom Mestu dočekuje ekipu Partizana u 17 časova, dva sata docnije sastaju se Split i Igokea, dok od 21 čas u dvorani kraj Morave igraju Borac iz Čačka i Zadar.

Srpski centar Nikola Jokić izabran je za startera u timu Zapadne konferencije na predstojećoj ol-star utakmici. Za srpskog internacionalca biće to četvrto učešće na revijalnom susretu najboljih igrača NBA lige, a drugi put biće deo prve petorke svoje konferencije. Meč najvećih zvezda NBA lige odigraće se 20. februara u okviru Ol-star vikenda u Klivlendu, a zahvaljujući seriji odličnih igara kojima je predvodio tim Denvera, Nikola Jokić je očekivano proglašen za startera u timu Zapada. To je tek ejdna od aktuelnih tema iz sveta košarke o kojima razgovaramo sa proslavljenim trenerom Vladislavom Laletom Lučićem. 

Rafael Nadal i Danil Medvedev igraće u finalu `Australijan opena` u nedelju, obojica tenisera imaju pregršt motiva da postanu novi šampioni Australije. Španac juri rekordni 21. trofej na grend slemovima, čime bi pretekao Novaka Đokovića i Rodžera Federera, dok ruski teniser želi svoj drugi grend slem trofej u karijeri, koji bi mu pomogao da se domogne prvog mesta na ATP listi. Peti teniser sveta Rafael Nadal nadigrao je Matea Beretinija sa 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:3) i tako obezbedio svoje šesto finale na prvom grend slem turniru u godini i boriće se za 21. trofej u karijeri. Danil Medvedev sa 3:1 (7:6, 4:6, 6:4, 6:1) savladao Stefanosa Cicipasa, u polufinalu je prikazao stabilniju igru nego u prethodnom meču protiv Ože-Alijasima i, možda i lakše nego što se očekivalo, savladao grčkog tenisera. Pokazao je, međutim, i ogromnu dozu nervoze,  posle drugog - inače izgubljenog- seta obrušio se na glavnog sudiju, smatrajući da otac i trener njegovog protivnika daje savete Cicipasu tokom svakog poena. Bilo je prilično ružno za gledanje i neprilično ovakvom jednom turniru. O aktuelnim dešavanjima u Australiji razgovaramo sa teniskim ekspertom i dugogodišnjim selektorom Dejvis kup reprezentacije Radmilom Armenulićem.

Čućemo i utiske Dejana Stankovića o učinku njegovih igrača na prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj gde je Zvezda igrala sa Mariborom, dok danas odmerava snage sa austrijskim LASK-om. Ljubomir Fejsa priča kako su ga dočekali mlađi saigrači po povratku u Partizan i objašnjava fenomen da je čak 23 puta osvajao prvenstva sa klubovima u kojima je igrao. Konačno, najavićemo i poslednji susret naše futsal reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Holandiji, gde izabranici selektora Dejana Majesa igraju meč sa selekcijom domaćina. Čak i ako bi Ukrajina bila bolja od Portugalije, u šta je teško poverovati, naši momci bi morali da pobede današnjeg rivala sa najmanje devet golova razlike, što već ulazi u domen naučne fantastike, pa je realnija varijanta da će se oni ipak vratiti svojim kućama. Baš kao i nedavno rukometaši, zaista nisu imali sreće sa koronom, igrali su u postavama o kojima nisu ni razmišljali uoči početka šampionata Starog kontinenta.

Na Evropskom prvenstvu u rukometu danas se igraju polufinalni ssureti, sastaju se Danska- Španija i Francuska- Švedska, govorićemo i o tome tokom programa. 

O ovim i drugim aktuelnostima iz domaćeg i međunarodnog sporta možete slušati u redovnoj dnevnoj sportsko-informativnoj emisiji na programu Radio Beograda 1. Slušajte danas ono o čemu ćete sutra moći da čitate na novinskim stupcima. U realizaciji emisije učestvuju i Miroslav Antonijević, Vesna Gemović i Dejan Nikolić.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво